ESP ve SGDF üyelerinden tecride karşı Adana'da açlık grevi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı açlık grevini Adana’ya da taşıyan ESP ve SGDF üyeleri, dayanışma ve ortak mücadeleye çağırdı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'nun (SGDF), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit ile cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerine karşı başlattığı açlık grevi devam ediyor. İzmir ve İstanbul'un ardından açlık grevi Adana'ya taşındı. “Dayanışmayı yükseltelim, tecridi kıralım” şiarıyla İnsan Hakları Derneği (İHD) Adana Şubesi'nde gerçekleştirilen basın toplantısıyla açlık grevi başladı. Açlık grevini ESP Adana il yöneticisi Emrah Topaloğlu ve SGDF üyesi Tuncay Yıldırım Özen, sürdürecek.

'HAK İHLALLERİNİN EN AĞIRI İMRALI'DA'

Basın toplantısına ESP ve SGDF üyelerinin yanı sıra İHD, HDP, TÖP, EMEP ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı. Açlık grevine giren Emrah Topaloğlu, İzmir ve İstanbul'dan sonra açlık grevinin Adana'ya taşındığını belirterek, cezaevlerinden başlanarak, tüm ülkeye yayılan tecride dikkat çekti. Hasta tutsakların durumuna değinen Topaloğlu, dayanışma ve ortak mücadele çağrısında bulundu.

SGDF üyesi Tuncay Yıldırım Özen, iktidarın cezaevlerinde tecridi ağırlaştırarak, cezaevlerini zaptetmek istediğini ve tutsakların yaşam haklarını ellerinden aldığını söyledi. Özen, açlık grevine girme sebebinin mutlak tecridin kaldırılması ve tüm kesimlerin gündemine koymak olduğunu dile getirdi. Bakırköy Kadın Cezaevi'nde olan tutuklu Birgün Mızrak'ın abisi Mustafa Mızrak, kardeşinin sanatçı olduğunu, cezaevi idaresinin ders notlarına, fotoğraflarına ve bestelerine el konulduğunu, kavala bile patlayıcı madde kullanımında kullanılabilir diye el konulduğunu belirtti.  

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan şahsında tüm cezaevlerinde ve ülkede mutlak tecridin gün geçtikçe arttığına dikkat çeken AATUHAY-DER Eşbaşkanı Nimet Sezgin, devletin kendi hukukuna bile uymadığını belirterek, dayanışma ve ortak mücadele çağrısında bulundu.

 Son olarak ise ortak basın metnini Emrah Topaloğlu okudu. Hak ihlallerinin en ağırının İmralı Cezaevi’nde tecrit altında tutulan Abdullah Öcalan üzerinde uygulandığına dikkat çeken Topaloğlu, “Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın dünyayla bağlantısı tümden koparılmış durumda. Çünkü faşist Saray rejiminin beka sorununu çözmek için, baskı ve terörü artırmaktan, hapishaneleri çoğaltmaktan, tecridi katmerleştirmekten başka çaresi yok” diye konuştu.

Topaloğlu, Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit ile görüş yasağı olmak üzere cezaevlerinde ki tüm tutuklulara yönelik hak ihlallerinin son bulması için gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Açlık grevine katılan Topaloğlu ve Özen’in bazı sivil toplum örgütü ve siyasi partileri ziyaret edeceği belirtildi.