ESP ve SKM: Yürüyüşümüzü engelleyemezsiniz

ESP ve SKM, gözaltılara sert tepki göstererek, "Yoldaşlarımız, AKP-MHP faşist iktidarının kadın düşmanı saldırılarına maruz kalmışlardır" dedi, "Yürüyüşümüzü durduramazsınız" mesajı verdi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) MYK ve Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) MYK, bugünkü gözaltılara ilişkin yazılı açıklama yaptı.
"Partimizin ve kadın çalışmalarımızın kapsamında bir arada olan yoldaşlarımız, AKP-MHP faşist iktidarının kadın düşmanı saldırılarına maruz kalmışlardır" vurgusunda bulunulan açıklamada, "Kadınlar erkekler tarafından katledilirken seyredenler, kadınlar tacize, tecavüze uğrarken gözlerini kapatanlar, saldırganları karakollarda, adliyelerde koruyanlar, İstanbul Sözleşmesi’nden çıkmaya çalışanlar, kadınların eşit, özgür ve adil bir dünyada yaşaması için mücadele yürüten devrimci sosyalist kadınlara saldırmayı faşist iktidarını sürdürmenin gereği sayıyor" denildi.

'HER GÜN CİNAYET VE İŞKENCE VAR'

Kadınların her gün bir bir katledildiğine, buna itiraz edenlerin de işkenceli sorgulardan geçirildiğine vurgu yapılan açıklamada, şöyle devam edildi:
"Kadınlar tecavüze uğruyor, ‘Suçlu sizsiniz’ diye erkek egemen devleti adres gösteren kadınlar sokaklarda yerlerde sürükleniyor.
Yoksullukla, açlıkla biat ettirilmeye çalışan, 'Yaşamak istiyoruz' diye haykıran kadınlara hapishane yolları gösteriliyor.
Nefes alamaz hale getirilen kadınlar ve ezilen tüm cinsel kimlikler eşit, özgür bir dünya için 'Yaşasın sosyalizm' diye haykıran kadınlar gözaltı ve tutuklama saldırıları ile susturulmaya çalışılıyor.
Yoldaşlarımız AKP-MHP iktidarının tüm kadın düşmanı politikalarına karşı kadın özgürlük mücadelesinin gücünü, iradesini ve aklını kuşanmış kadınlardır. Erkek egemen sisteme karşı kadınların özgürlüğünü sokak sokak meydan meydan savunan kadınlardır. Kadın aklını siyasetin merkezine taşımış, bunun için bugün olduğu gibi birçok bedel ödeyen sosyalist kadınlardır."
ESP ve SKM, açıklamalarının sonunda da "Yoldaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır. Kadın özgürlük mücadelemiz durdurulamaz" mesajını verdi.