Espiye Cezaevi’ndeki tutsaklar deprem nedeniyle açlık grevini sonlandırdı

Giresun Espiye L Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki tutsakların açlık grevini bıraktıklarını ailesi aracılığıyla kamuoyuna duyuran tutsaklardan Erdal Emeç, deprem nedeniyle Kurdistan halkına baş sağlığı diledi.

Giresun Espiye L Tipi Kapalı Cezaevi’nde siyasi tutsaklar, cezaevi idaresinin ve gardiyanlarının işkence ve baskılarına karşı başlattığı açlık grevi eylemini Kurdistan’ın 10 kentinde on binlerce kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebep olan deprem nedeniyle sonlandırdı. Bir süredir dönüşümlü yapılan açlık grevi eylemini 12 gün önce tutsaklardan devralan Erdal Emeç, Aydın Oğuz, Ahmet Budak, eylemi süresiz ve dönüşümsüz açlık grevine çevirmişti. 

Hücrede tutulan, ciddi baskı ve işkence altında tutulan açlık grevindeki tutsaklardan Erdal Emeç, ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde açlık grevini bıraktıklarını açıkladı. 

Açlık grevini bırakma sebebinin cezaevindeki işkencenin sonlanması olmadığının altını çizen Emeç, Kürt Özgürlük Mücadelesi’nin çağrısıyla Kurdistan’ın 10 kentinde on binlerce insanın ölümüne neden olan deprem nedeniyle açlık grevini bıraktıklarını açıkladı.

Açlık grevi boyunca hücrede işkenceye maruz kaldıklarını dile getiren Emeç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Açlık grevini bırakmamız için cezaevi idaresi her türlü yöntemi denedi. Bizi yıldırabileceklerini sanıyorlardı. Bizin üzerimizdeki politikanın Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecritten bağımsız olmadığını çok iyi biliyoruz. Bu nedenle de açlık grevi boyunca irademizi kırmak için her türlü kısıtlamaya gidildi ve bizi yalnızlaştırarak hücrede tuttular. Bu nedenle de sağlık kontrollerini kabul etmedik ve olağan dışı durumlar gerçekleşmemiş olsaydı açlık grevini bırakma gibi bir niyetimiz de söz konusu olmayacaktı. Ama deprem nedeniyle biz de halkımızın acısını paylaşmak ve yaralarını sarmak için açlık grevini bırakıyoruz. Deprem nedeniyle yaşamını yitirenlere başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz.’