Espiye'de açlık grevi süresiz-dönüşümsüze çevrildi

Giresun Espiye L Tipi Kapalı Cezaevi’nde 55 gündür açlık grevinde olan tutsakların bir kısmı, eylemi süresiz ve dönüşümsüz olarak sürdürüyor.

Giresun Espiye L Tipi Kapalı Cezaevi’nde hak ihlalleri ve idarenin baskılarına karşı tutsakların başlattığı açlık grevi 55’inci gününe girdi. Açlık grevinde olan tutsaklardan Erdal Emeç, Aydın Oğuz, Ahmet Budak, eylemi süresiz ve dönüşümsüz açlık grevine çevirdi. Ailesini arayan hasta tutsak Erdal Emeç, aldıkları kararla grevlerini bir üst boyuta taşıdıklarını belirterek, grevin talepleri yerine getirilinceye kadar devam edeceğini söyledi.

 Emeç, bugün itibarıyla başlattıkları açlık grevi nedeniyle tek kişilik hücrelere alınacaklarını da belirtti.

Açlık grevinin 40’ıncı gününde yine ailesine arayan Metin Uyar adlı tutsak, şu bilgileri vermişti: "Tecritle, insanların onuru, insanlığı, kimliği ayaklar altına alınmak isteniyor. Espiye Cezaevi'nde faşist bir yönelim var. Burada direk Kürt kimliğimize saldırıyorlar. Burada fiziki ve psikolojik işkence söz konusu. Arkadaşlarımızı hastaneye götürmüyorlar, Kürtçe kitaplar verilmiyor. Son birkaç gündür koğuşlarımıza baskın yapılıyor, arkadaşlarımız elleri kelepçelenerek götürülüyor. Birkaç arkadaşımız darp edildi ve rapor aldılar. Burada ölümün eşiğine gelmiş hasta arkadaşlarımız var."