ETHA muhabirleri için 'rehineliğe devam' kararı

ETHA muhabirleri ve EHB avukatlarının duruşması görüldü. 3 kişi tahliye edilirken, 3 kişi için de 'rehineliğe devam' kararı verildi.

Etkin Haber Ajansı (ETHA) muhabirleri İsminaz Temel, Havva Cuştan ve Ezilenlerin Hukuk Bürosu (EHB) avukatlarının da aralarında bulunduğu 23 kişinin, "Örgüt üyeliği" ve "Örgüt propagandası" iddiasıyla yargılandığı davanın ikinci duruşması İstanbul 27'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. 

Tutuksuz yargılanan avukat Ali Haydar Doğan, "Yaşadığım Gazi Mahallesi'nde yaşananları fotoğraflamam gayet doğaldır. Bu çektiğim fotoğraflar suçlama konusu oldu" dedi.

Ardından tutuklu gazeteci İsminaz Temel söz aldı. Temel, "2006 yılından beri gazetecilik yapıyorum. Sosyalist gazeteciyim. Tüm deliller bunu kanıtlar nitelikte. Bunlar suç olarak gösteriliyor" dedi.

GİZLİ TANIK: HATIRLAMIYORUM

Ardından gizli tanık Deniz Gülhan SEGBİS ile duruşmaya bağlandı.  Ses ve görüntüsü değiştirilen Gülhan, soruşturmaya dair bir şey hatırlamadığını söyledi. Sanıklardan Ali Haydar Doğan, Maksut Toprak, Coşkun Yiğit'i tek tanıdığını ileri süren gizli tanık Gülhan, "Üzerinden çok zaman geçti. Bana soracakları sorulara yanıt vereyim. Olayların üzerinden çok zaman geçti. Hatırlamıyorum. Başka bir şey söylemiyorum" dedi.

Mahkeme başkanının Gülhan'ın önceki ifadesini okumak istemesi üzerine avukatlar itirazda bulundu.

KARAR

Mahkeme heyeti, tutuklu olan Hünkar Hüdayı Yurtsever, İlhan Aslan ve Mazlum Demirtaş’ı tahliye etti. 3 kişinin ise tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Tutuksuz tüm sanıkların imza adli kontrolünü kaldıran mahkeme heyeti, duruşmayı 14 Şubat 2019’a erteledi.