FEDA, İslam aleminin Kurban Bayramı’nı kutladı

Kurban Bayramı’na ilişkin açıklama yapan FEDA, “Kadim Mezopotamya coğrafyasında yasayan halklar olmak üzere, tüm Ortadoğu halklarının bayramını kutluyoruz” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA), kadim Ortadoğu coğrafyasında yaşayan musâip halkların demokratik İslam Bayramını kutladı.

“Başta Mezopotamya halkları olmak üzere; tüm insanlığa barış, kardeşlik ve özgürlük getirmesini diliyoruz” denilen FEDA açıklamasında, şunlar belirtildi: “Kadimden bugüne kadar barış, kardeşlik ve eşitlik temelinde bir arada yaşamış, bir arada gerek yaşamsal gerekse kültürel, inançsal değerleri var etmiş bugüne kadar taşımıştır. Birbirine karşı saygı hoş görü içinde yaşayarak varlıklarını özgürlüklerini korumuşlardır.

Ne zamanki tekçi na haq zihniyetlerin ulus devlet politikaları sonucu egemen güçler halkların,  inançların iradelerine müdahale ederek bu barış ortamını bozmuş, halklar, inançlar arasında düşmanlık tohumu büyütmüştür.

Tekçi na haq zihniyetin günümüze yansıması Ortadoğu’nun, hatta insanlığın kalbine zehir olarak saplanmış DAİŞ faşizmi oldu.

Mezopotamya halkları, inançlarına, onların binlerce yıllık kutsal değerlerine saldırarak onları katletmiş, sürgünlerle asimilasyona acık hale getirmiştir.

Tüm yaşananlara rağmen bugün Ortadoğu'daki farklı kimlik ve inanca mensup halklar kadim değerlerini korumaktadır.

Bizler; Demokratik Alevi Federasyonu olarak başta kadim Mezopotamya coğrafyasında yasayan halklar olmak üzere, tüm Ortadoğu halklarının bayramını kutluyoruz.

Bu bayramın tüm halklar arasında paylaşıma vesile olması temennisiyle eşit haklar temelinde özgür yarınlar temenni ediyoruz."