FEDA'dan zulme karşı ortak mücadele çağrısı

AKP-MHP'nin siyasi soykırımcı, katliamcı saldırılarına dikkat çeken FEDA, "Soykırım dalgasında Aleviler de hedefte" dedi. FEDA, aydın, demokrat, devrimci çevreleri ortak mücadeleye çağırdı.

Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA), AKP-MHP iktidarının saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, "Koronavirüs yaşamın her alanında sarsıcı etkilerini hissettirirken, diğer yandan insanlık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağına dair senaryolar üzerinden yeni sistem tartışmaları yürütürken, Türk devlet aklı AKP hükümeti eliyle kolonyal müdahalenin yıkımını kendisine biat etmeyen tüm kesimlere yaşatıyor. Öyle ki AKP hükümeti, yaşamı ölüm üzerinden dizayn etme politikası yürütürken, her yeni günde zulmünü  arttırıyor" denildi.

'SOYKIRIM DALGASINDA ALEVİLER DE HEDEFTE'

"Türkiye genelinde siyasi soykırımı hız kesmeden sürdüren muktedirler, Leyla Güven, Musa Farisoğulları  ve Enis Berberoğlu'nun milletvekilliklerini düşürerek yeni bir rehin alma dalgası başlatmıştır" vurgusunda bulunulan açıklamada, "Bu dalga çerçevesinde Demokratik Alevi Federasyonu Adıyaman temsilcisi Celal Demir'in tutuklanması siyasi soykırım dalgasının Alevi toplumunu/kurumlarını es geçmediğinin göstergesidir. Uygulanan baskılara,  rehin almalara karşın biliyoruz ki; yasaları kendi çıkarları için kullanarak yorumlayanlar zulümkârlardır, kendilerini de toplumu da berbat ederler. İçerisinden geçtiğimiz kaos böylesi bir dönemdir ve haktan, adaletten yana olanların mücadelesi ile rızalık şehri düsturlarının can bulacağı yarınlara evrilecektir" ifadeleri kullanıldı.
FEDA, şunları da ifade etti:
"Zilân'da, Koçgiri'de, Dersim, Maraş,  Çorum, Gazi, Sivas, Suruç, Ankara için nasıl adalet diyerek haykırdıysak, cenazesi  günlerce sokakta bekletilen Taybet Ana için, Sur'da, Nusaybin'de, Cizre'de katledilen masum û paklar için de adalet diyoruz. Binlerce yıllık Halfeti yok edilirken nasıl adalet istiyorsak, Kaz Dağları, Laradeniz Ormanları, Munzur Vadisi ve Gözeler, Elbistan ve Pazarcık Ovası için de adalet istiyoruz.
Zindanlarda rehin alınan binlerce hakikat yolcusu için adalet talep ederken oğlunun cenazesi posta ile yollanan anne, cenazesi cemxaneden kaçırılan oğul için de adalet istiyoruz.

'ORTAK MÜCADELE HATTINA ÇAĞIRIYORUZ'

Yaşam hakkının kutsallığı ekseninde bilcümle varlığı hak bilerek, hak ve adalet için can verenlerin nesliyiz. Günümüz Dehak'larına karşı hak ve adaletten yana direnenlerle taraf olan başta Aleviler olmak üzere,  tüm kurum ve kuruluşları, aydın, demokrat, devrimci bireyleri bu sürece karşı ortak mücadele hattında yer almaya çağırıyoruz. Bu mâna ile gerek Avrupa'da gerekse Türkiye'de başlatılan sürece ses olmak, zulmü hep birlikte durdurmak için hep bir ağızdan haykırmalıyız, adalet herkes için!"