FEDA: Dün Sivas'ta katledenler bugün soykırım planı yapıyor

Sivas Katliamı'na ilişkin açıklama yapan FEDA, "AKP-MHP faşist iktidarı da bir kez daha Alevilere, Kürtlere ve demokrasi güçlerine katliam ve soykırımı dayatıyor" dedi.

Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA), Sivas Katliamı'nın yıl dönümü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, katliam süreci hatırlatılarak, "Alevilere karşı devlet tarafından örgütlendirildiği anlaşılan bu güruh otelin etrafını sarar, otele sığınanları kuşatırlar. Tekbir sesini duyanların katılımı ile kısa sürede sayıları on binlere ulaşan bu faşist güruh oteli ateşe verirler. Devletin valisi, polisi, askerinin yanı sıra dönemin hükumeti saatler boyu devam eden bu kuşatmaya sessiz kalmayı görev bilirler. Çünkü inkârcı ve katliamcı ulus devletin farklı ve öteki olanlara karşı 'Tamamlanmamış Görev’, ‘Bitmemiş Suç’ pratiği devam ediyordu" denildi.

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"Tekçi zihniyetten beslenen AKP-MHP faşist iktidarı da bir kez daha Alevilere, Kürtlere ve demokrasi güçlerine katliam ve soykırımı dayatıyor. Toplumsal muhalefetin faşizme karşı direnişinin de etkisiyle birbirlerine düşen iktidar klikleri, mafya liderleri katliamların bizzat derin devlet tarafından yapıldığını itiraf etmeye, Alevilere karşı devletin yeni saldırı içinde olduğunu söylemeye başladılar.


Bizleri farklılıklarımızla ayrıştıran, karşıtlaştırıp düşmanlaştıranların oyununa gelmemek, mazlum ve mağdur Anadolu ve Mezopotamya halkları ve inançları olarak ‘Bir Olmanın, Birlikte Olmanın Zamanıdır’ diyoruz.

‘Yol Bir Sürek Binbir’ düsturundan hareketle farklılıklarımızı zenginlik kabul ederek, demokratik, özgür ve ortak yaşamı birlikte inşa etmeliyiz."