FEDA: Kültürel soykırıma karşı direnişte olmalıyız

Muharrem ayı vesilesiyle açıklama yapan FEDA, Alevilerin kültürel soykırımla karşı karşıya olduğunu vurguladı, "Soykırıma karşı direnişin yanında olmalıyız" dedi.

Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA), Muharrem ayı vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Hz. Hüseyin ailesi ile birlikte Kerbela’ da Kûfelilerin kendisini almaları için beklerken, Yezit’in orduları tarafından önleri kesilir ve esir alınırlar. Günlerce aç ve susuz tutulan Hz. Hüseyin ve beraberindeki kafile Kerbela’da katledilir. Hem üç günlük Masumu Pak Orucu, hem de 12 günlük Muharrem Orucu mazlumlara yapılan zulme karşı Alevilerin dünyevi zevklerinden uzak durdukları, her şeyi yiyip içmedikleri yas oruçlardır. Aleviler, Hz. Hüseyin’in zalim Yezit’e karşı direnişini sahiplenmek, Kerbela’da yaşananları unutturmamak ve günümüz zalimlerine karşı hak mücadelesini canlı tutmak için yas orucunu tutmaktadırlar. Yezitler ve zalimler olduğu sürece Kerbela’da şehit düşen Hz. Hüseyin’in Hüseyini duruşlarda elbet olacaktır" denildi.

'ALEVİLER KÜLTÜREL SOYKIRIM İLE KARŞI KARŞIYA'

"Bugün de hakikat kavgasında ısrar edeceğimizi, her koşulda inancımızı, varlığımızı, kimliğimizi savunmak bizim için dönemin hakikat olmaktadır" vurgusunda bulunulan açıklamada, şöyle devam edildi:

"Aleviler, bugün de Yezit zihniyetinin kültürel soykırımı ile karşı karşıyayız. Aleviler, nerede bir mazlum toprağa düşmüşse orayı Kerbela görmüş, baskı ve inkâra karşı ortak yaşamı, savaşa karşı barışı, kin ve düşmanlığa karşı kardeşliği savunmuşlardır. Koçgiri, Dersim, Maraş, Çorum, Sivas, Gazi, Roboskî, Gezi, Suruç ve Ankara katliam ve soykırımlarına karşı mücadeleyi canlı tutan Aleviler, bugün de kültürel soykırıma karşı Hüseyini duruşun sahibi olmak durumundadırlar. Köylerimize cami yapanlar, Kuran kursu açanlar, Pîrlerimize ‘dede’ sıfatı yakıştıranlarla, 400 Alevi dedesini Kerbela’ya götürüp imam yapanlarla, 400 Alevi gencini Kerbela’ya götürüp selefist yapmak isteyenlerle inancımızı inkâr eden, çocuklarımıza zorunlu din derslerini dayatan, cemevlerine statü vermeyip cümbüş evi diyenler aynı zihniyetten beslenmektedirler.

Kültürel soykırıma karşı direnişin yanında birlikte olmalıyız.
Muharrem ayında gülbenklerimizle lokmalarımızı pay edecek, binbir tat aşuremizi dağıtacağız. Hak ve hakikat mücadelesinde tüm masume paklara verilen ikrarın gereği olarak tüm Alevi toplumunu birliğe ve birlikte olmaya çağırıyoruz."