Ferit Şenyaşar: Bu düzen değişecek, zulüm saltanatı yıkılacak

Riha'da katledilen aile bireyleri için annesi ile birlikte adalet mücadelesini sürdüren Ferit Şenyaşar, “Mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Bu düzen değişecek. Zulüm saltanatı yıkılacaktır” dedi.

Riha’nın Pirsûs ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar, Urfa Adliyesi önünde başlattıkları eylemi sürdürüyor.

9 Mart 2021’de başlatılan Adalet Nöbeti’nin 744’üncü gününde yeniden adliye önüne gelen Şenyaşar ailesi, Ramazan'dan dolayı iftarlarını da adliye önünde açmaya devam edecek.

Ferit Şenyaşar, iktidarla maddi çıkarı olmayan tüm kurumların kendilerine destek ziyaretinde bulunduğunu belirtti.

Şenyaşar, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın Amed’de Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Örgütü binası önünde oturtulan ailelere destek açıklamasını hatırlatırken, “Adalet Bakanı Urfa Adliyesi’ne geldiğinde arka kapıdan içeriye giriyor. Adalet Bakanı annemin durumunu çok iyi biliyor. Ancak bakan bu anneyi görmüyor” dedi.

Amed’de HDP önünde oturtulan ailelere işaret eden Şenyaşar, “Bakan Diyarbakır’a gittiğinde HDP önüne oturtulan ailelerin sözcülüğünü yapıyor. Bu bir ayrımcılıktır, faşizmdir. İktidar ile maddi çıkarı olmayan herkes davamıza sahip çıkıyor. Mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Bu düzen değişecek. Zulüm saltanatı yıkılacaktır” ifadelerini kullandı.

Anne Emine Şenyaşar ise Ramazan ayına rağmen adliye önünde olduklarını belirterek, şöyle konuştu: "İftarımızı evde açamıyoruz. Vicdanı olanlar da gelip burada bizimle birlikte iftarlarını açıyor. Bizi görmüyorlar mı? Duymuyorlar mı? Körler mi? İki oğlum ve eşimi katlettiler, bir oğlumu da cezaevine attılar. Devlette, hükümette, bütün dünya da her şeyi biliyor. Ailemi dağıttılar. Ailemi katledenler, ne cezaevine girdi, ne de herhangi bir ceza aldı. Oğlumu bu bayram bırakmalarını istiyorum. Bu bayram oğlumu görmek istiyorum.”