Fetihtepe halkı, AKP'li belediyenin zorbalığına itiraz etti

AKP’li Beyoğlu Belediyesi’nin kentsel dönüşüm zorbalığına direnen Fetihtepe halkı, imar planlarına itiraz etti, halkı birlik olmaya çağırdı.

AKP’li Beyoğlu Belediyesi’nin kentsel dönüşüm zorbalığına karşı 1 aydır direnen Fetihtepe halkı, görüşmeler sürerken bundan önce defalarca iptal olmuş Okmeydanı’nı, 1/5000 ve 3550 nolu adayı kapsayan 1/ 1000 ölçekli Nazım İmar Planı’nın yeni diye tekrar önlerine konulmasına karşı itiraz dilekçesi verdi.  İtiraz dilekçelerinin verildiği Beyoğlu Belediyesi önünde açıklama yapan Fetihtepe halkı, boyun eğmeyeceklerini vurguladı.

 'BU PLAN DA BOZULACAK'

Okmeydanı Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkan Yardımcısı Rüstem Karakuş, bundan önce defalarca iptal olan Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Planı’nın noktası virgülüne dahi dokunmadan önlerine tekrar konulduğuna dikkat çekti. Bu planın adada bölgede yaşayanlara, ilgili kurum ve kuruluşlara danışılmadan yapıldığına işaret eden Karakuş, “Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı’na imza atmış bir ülke olarak böyle bir danışma olmadan, böyle bir görüş almadan plan yapılamaz. İlçesi olduğu halde bunu yapmadan tepeden inme bir şekilde sanki yangından mal kaçırıyormuşçasına yapılan bir plandır. Dolayısıyla eski planın yeniden yapılmış halidir. Buna itiraz ediyoruz. Bu plan da bozulacaktır. Bu Okmeydanı'na danışılarak, sivil toplum örgütlerine danışılarak yeni bir plan yapılıncaya, gerçek anlamda planlama süreci işletilinceye kadar bu süreci böyle itirazlarla sürdüreceğiz. Okmeydanı'nda gerçek anlamda bir kentsel dönüşümü hep birlikte yapacağız” diye konuştu.

 'KANDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR, BİRLİK OLMALIYIZ'

Fetihtepe Mahallesi 3050 ada Dernek Başkanı Şenel Kartal, Fetihtepe Mahallesi 3550 nolu ada olarak Beyoğlu Belediyesi yetkilileriyle 15 günlük bir istişare süreci başlattıklarını aktararak,  "Bu istişare süreci içinde ortaya plan çıktı. Bunu hiçbir şekilde benimseyemeyiz” dedi.

Masaya oturduklarında 3550 nolu adada yapılacak alanda oradaki hak sahipleri dışında hiç kimseye bir şey yapılmayacağının garanti edilmesini istediklerini hatırlatan Kartal, “Biz onların şeffaf olmalarını istedik. Kırk üç bin yedi yüz metrede ne kadar oturum alanı, ne kadar yeşil alan, ne kadar sosyal alan olduğunu bilmek istedik. Ama böyle bir proje sunamadılar. Resimden ve maket üzerinden göstermekten başka bir şey yok. Kandırılmak istemiyoruz. Şeffaf olduktan sonra niyetiniz halis olduktan sonra biz masadayız zaten” dedi.
Kartal, günün birlik olma günü olduğunu vurgulayarak, “Hepimiz bir olmalıyız. Siyasi görüşlerimizi, düşüncelerimizi bir kenara bırakarak, hepimiz birlik olmalıyız, birlikte mücadele etmeliyiz” vurgusunda bulundu.