Fransa Senatosu’ndaki resepsiyonda YPG ve YPJ’ye onur nişanı

Fransa Senatosu'nda gerçekleştirilen bir resepsiyonda, YPG ve YPJ’nin DAİŞ’e karşı mücadelesi dolayısıyla YPJ Sözcüsü Rûksan Mihemed ve YPG Sözcüsü Nûrî Mehmûd’a onur nişanı verildi.

Halk Savunma Birlikleri (YPG) ve Kadın Savunma Birlikleri’nin (YPJ) DAİŞ terörüne karşı mücadelesi nedeniyle Fransa Senatosunda düzenlenen bir resepsiyonda, YPJ Sözcüsü Rûksan Mihemed ve YPG Sözcüsü Nûrî Mehmûd’a onur nişanı verildi.

Fransa’da Kürt İşadamları Birliği’nin düzenlediği Newroz kutlamasında Rûksan Mihemed ve Nûrî Mehmûd’a Fransa Senatosu üyesi Xavier Êcoville tarafından nişanları verildi.

Törene, Özerk Yönetim’in Fransa’da görüşmeler gerçekleştiren heyeti, çok sayıda Fransız senatör ve politikacılar katıldı.

Newroz bayramının kutlandığı törende, Rojavayê Kurdistan ile Kuzey ve Doğu Suriye’deki durum ve bölgeye yönelik saldırılar ele alındı. Fransa ve uluslararası taraflardan  Kuzey ve Doğu Suriye’yi desteklemeleri istendi.

Katılımcılar, Cindirêsê ilçesindeki Newroz katliamına (20 Mart) ve işgalci Türk devleti ve çetelerinin işgal altındaki bölgelerde yaptığı demografik değişikliğe dikkat çekti. Bu suçların durdurulmasının uluslararası güçlerin sorumluluğunda olduğu belirlendi.

Törende, DAİŞ’e karşı Kuzey ve Doğu Suriye kadın devrimi ile Rojhilatê Kurdistan ve İran’daki serhildandaki rolleri selamlandı.

Törenin sonunda özelde Kürt halkına genelde tüm halklara karşı işlenen soykırım politikaları ve politikaları yok etme yöntemleri tartışıldı.