GÜNDEM 1 KASIM 2019

1 Kasım gündeminden öne çıkan başlıklar

-Kuzey Doğu Suriye’de Türk devletinin başlattığı işgal saldırıları ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Avrupa başta olmak üzere dünyanın birçok ülke ve kentinde Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal saldırılarını protesto eylemleri takip edilecek.

-1 Kasım Dünya Kobanê günü etkinlikleri takip edilecek.

-Suruç Katliamı’nda ağır yaralanan çocuk hekimi Dr. Çağla Seven, DAİŞ çetelerine karşı direnen Kobanê’nin umudun simgesi olduğunu vurgulayarak, “Kobanê düşmedi, düşmeyecek” dedi.

-Adını Felix olarak açıklayan Alman bir aktivist, televizyon kanalı ARD’de yayınlanan bir programa katılarak Rojava devrimini anlattı.

-Kanada’nın Quebec Eyalet Meclisi’nde kabul edilen tasarıda, Türkiye’nin işgal saldırıları not edilirken, Kürt halkıyla dayanışma içerisinde olduğu vurgulandı.

-Türk devletinin saldırılarına karşı 2 Kasım Dünya Rojava Günü'nde yapılacak eylemlere katılım çağrısında bulunan YJK-E, "özgürlük bir düş değil" şiarı çerçevesinde direnişi büyüteceklerini belirtti.

- Dirbesiyê sınır köylerinde yaşayan halk “Bunca saldırı ve direnişten sonra bizler QSD güçlerini sınırımızda istiyoruz” mesajı verdi.

-SKB, Türk devletinin işgalci saldırılarına karşı süren onurlu direnişi selamlayarak, "Rojava Kadın Devrimi'ni sahiplenelim" dedi.

-Tarihte 5 bin yıl önce yapılan ve daha sonra değişik medeniyetler tarafından onarılarak günümüze kadar gelebilen Amed surları, şehrin iyi-kötü bir çok tarihine tanıklık ediyor.

-Norveç'te Türk medyası ve Türk hükümetinin PKK'lilerin çocuğun bulunduğu bir arabaya saldırdıklarını söyleyerek kullandıkları olayın Türk devleti tarafından örgütlenen bir provokasyon olduğu açığa çıktı.

-Her yıl on milyonlarca kişinin geçirdiği inme (iskemik beyin-damar hastalığı) birçok yaşam tarzı alışkanlığının sonucu iken, özellikle daha fazla yürüme imkanının olduğu büyük şehirlerde yaşayanlar kırsal alanlardaki bireylere oranla daha az risk taşıyor.