GÜNDEM 10 TEMMUZ 2018

10 Temmuz 2018 Haber Merkezi gündemi

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-HPG gerillalarının işgalci Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırılarına karşı başlattığı devrimci hamle ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü şiarıyla Avrupa Konseyi (AK) önünde düzenlenen özgürlük nöbetini bu hafta Almanya’dan gelen Êzidî Kürtler sürdürüyor.

-Çocuk istismarına karşı mücadele eden kadınlar, bu vahşeti sonlandırana kadar meydanları terk etmemek konusunda hemfikir.

-Norveç tarafından Gülizar Taşdemir’in Türkiye’ye teslim edilmesinin bir komplo sonucu olduğunu belirten aktivist Nigar Enayati, “Taşdemir, Norveç ve Türkiye’nin çıkar ilişkilerine kurban edildi. Avukat ve dava ile ilgilenenlerin bilgisayarlarındaki verilerinin silinmesi bunu gösteriyor” dedi.

-Van’da okulların tatile girmesiyle birlikte cemaatler, yaşları 7 ile 15 arasındaki çocukları Kur'an kursları adı altında tuzağa düşürüyor.

-Kürdistan'da "faili meçhul"lerin başlangıcı olan Vedat Aydın cinayetinin üzerinden 27 yıl geçti. Aydın cinayeti ile ilgili başlatılan soruşturmada, birçok somut delil ve JİTEM elemanlarının itiraflarına rağmen herhangi bir gelişme sağlanmadı.

-Almanya’nın iç istihbarat kurumu Anayasayı Koruma Örgütü, Türk sol hareketleri adına yürütülen faaliyetlerine ilişkin ayrıntılı bir rapor yayınladı. İstihbarat, Almanya’da bu gruplara üye 2550 kişinin üye olduğunu iddia etti.