GÜNDEM 11 ŞUBAT 2018

11 Şubat 2018 Haber Merkezi gündemi

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-15 Şubat Uluslararası Komplosu’nun demokratik konfederalizm ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın direnişi ile boşa çıkarıldığını söyleyen KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Besê Hozat, “Şimdi de Efrin’e yönelik işgal saldırıları ile komployu güncelleştirmek istiyorlar” dedi.

-82 kurum ve örgütün katılımı ile oluşturulan Avrupa Efrîn’i Sahiplenme Platformu öncülüğünde, aralarında aydın, akademisyen, siyasetçi, sporcu, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, sanatçı ve 37 farklı ülkeden gelen 200 kişilik enternasyonalistinde arasında bulunduğu 1000 kişi, “BM Efrin’deki soykırımı durdur” şiarıyla Lozan’dan Cenevre’ye yapılacak uzun yürüyüşe hazırlanıyor.

-KCK Yürütme Konseyi üyesi Xebat Andok, “Türk toplumunun Kürtlerin kendileri ile yaşayabilecekleri bir halk olduklarını ispat etmeye ihtiyaçları var. Faşizm bütün toplumu aldı götürdü demiyoruz. Buna karşı mücadele eden, savaşan, şu anda bile saflarda olup sonuna kadar mücadele yürütüp şehit düşen insanlarda var” dedi.

-Onlarca Kürt, Asuri-Süryani ve Türkiyeli parti ve oluşum tarafından BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’e ve dünyanın önde gelen ülkelerine gönderilen bir mektupla, katliam ve soykırımları önlemek amacıyla acilen harekete geçilmesi çağrısı yapıldı.

-Türkiye’nin Efrîn’e yönelik saldırıları hakkında görüşlerine başvurduğumuz politikacı, belediye ve sivil toplum örgütü yöneticileri, Türkiye’nin uluslararası yasaları çiğneme suçu işlediğini belirtti ve direnen Efrîn halkıyla dayanışmalarını sürdürecekleri mesajlarını verdi.