GÜNDEM 11 EYLÜL 2019

11 EYLÜL 2019 gündemi

Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanı Murat Karayılan, ellerindeki bilgi ve belgelere göre; Dolmabahçe Mutabakatı’nı reddeden Erdoğan’ın, dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’na rağmen katliamlar serisi yaptığını söyledi.

PKK Merkez Komitesi Üyesi Dilzar Dilok, “Türkiye’de bir kontra devlet var ve bugün işleyen, yürürlükte olan akıl da bu kontra devletin aklıdır” dedi.

Van’da çiftçi ürettikleri ürünleri komisyoncu olmadan kendisi satarak, hem kendisi kazanıyor hem de tüketiciye ucuz sebze ve meyve sağlıyor.

HDP Ekonomi Komisyonu Üyesi Alp Altınörs, Türkiye'nin ciddi bir ekonomik krizde olduğuna ve savaş siyaseti sürdükçe bunun derinleşeceğine dikkat çekti.

Mersin’de Soydaş Yapı Kooperatifinden 25 yıl önce taksitle ev satın alan yurttaşlar evlerinin hala teslim edilmediğini, devlet kurumlarından da 'yardım edemeyiz' yanıtı aldıklarını aktardı.

HDP'ye yönelik baskılara tepki veren Kerküklü yazarlar, Türk devletinin demokrasi sınırlarını aştığını belirtirken, tüm saldırılara karşı HDP'nin yanında olacaklarını belirtti.

Kürt Araştırmaları Derneği’nin Kürtçe öğretmenlerinden Seyid Ahmed, Kürtlerin asimilasyona karşı dillerini öğrenmeleri ve yaşatmaları gerektiğini söyledi.

QSD güçlerinin elindeki Alman vatandaşı bir DAİŞ çete üyesinin ülkesine getirme talebini inceleyen Berlin İdare Mahkemesi ret kararı verdi. Mahkeme çete üyesinin vekaleti ile tam adresinin bulunmamasını gerekçe yaptı.