GÜNDEM 12 MAYIS 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, Kürt birliğinin oluşmasını kutsal gördüklerini; KDP'nin Zinî Wertê meselesini ertelememesi, bu gerilimin hemen sona erdirilmesi, her gücün eski pozisyonuna dönmesi gerektiğini söyledi.

-İran rejimi tarafından genç yaşta tutuklanıp işkencelere maruz kalan gerilla Berîvan Hejar, "Şirin Elemhuli’nin zindan direnişini esas alıyordum. Ne olursa olsun düşmana asla teslim olmayacaktım" dedi.

-PKK Şehit Aileleri ile Dayanışma Komitesi, 13 Şubat 2017 günü Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırısında şehit düşen Bêrîtan Hêvî Rohan (Selda Sumbûl) ve Çekdar Melek (Dirbas Altintaş)’ın ailelerine mesaj gönderdi.

-Van’da son zamanlarda sokak ortasında işkence ve insan kaçırma olaylarında yaşanan artışı değerlendiren siyasi parti ve STK temsilcileri bunun bir devlet politikası olduğunu söyledi.

-Küresel ısınmaya yol açan CO2 salınımlarında son iki aydaki tarihi düşüş devam ederken, sadece kriz sonrası geliştirilecek ortak stratejilerle bunu fırsata dönüştürmek mümkün olabilecek.

-Yaşanan ekonomik krizle birlikte daha da yoksullaşması riskine karşı Afrika ülkelerinin açıkladığı bir planla, krizin etkilerinin sınırlandırılması hedefleniyor.

-Bulgaristan’da yapılan çalışmalar sonucunda Avrupa’da bugüne kadar tespit edilmiş en eski insanın bulunduğu duyuruldu.