GÜNDEM 12 OCAK 2020

12 Ocak gündeminden öne çıkan başlıklar

-Kuzey Doğu Suriye’de Türk devletinin başlattığı işgal saldırıları ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-2019 yılında Kuzey-Doğu Suriye’de yaşanan gelişmelere ilişkin konuşan Kongra Star Yürütme Kurulu Üyesi Hîva Erebo, "2020 yılı tüm kadınlar için başarı dolu bir yıl olacaktır" dedi.

-Öcalan: İran, tarihi boyunca da bir federasyon niteliğindedir. Halen dört büyük eyalete bölünmüştür. Dolayısıyla Demokratik İran Federasyonu çok zor bir süreç olmayacaktır. Belki de İran Ortadoğu'da federasyona en erken geçen ülkelerden biri olabilir.

-Amed'de yıllardır haftanın 6 günü semt pazarlarında tezgah açan esnaflar halkın alım gücünün düştüğünü ifade ederek, "Huzur, refah ve barış ortamının olmaması ekonomik krizi, kriz de vatandaşın alım gücünün düşmesini doğuruyor" dediler.

-Mor Yakup Manastırı’nın Rahibi Sefer Aho’nun tutuklanmasına tepki gösteren KCB, “Aslında rahip hiç kimseye yardım ve yataklık yapmadı, suç işlemedi. Dini inancı gereği kapısını çalana kapıyı açacaktır” dedi.

-NATO’nun bu yıl doğu Avrupa’da yapacağı “Avrupa’yı Savunma-2020” tatbikatı çerçevesinde ABD 20 bin askerle katılacak. Tatbikatın merkezi ise Almanya olacak.

-Dünyaya alternatif gezegenlerden biri olarak düşünülen Mars’ta var olan suyun tahmin edilenden daha hızlı buharlaşma ihtimaline dikkat çekilirken, bunun Mars’a insan gönderme planları için engel teşkil etmeyeceği vurgulanıyor.

-Son dönemlerde yapılan çok sayıda araştırma, insanın iç ısısında bir düşüş olduğunu tespit etti. İnsanın iç ısısı 36,1 °C’ye düştü.