GÜNDEM 13 AĞUSTOS 2019

13 Ağustos 2019 gündeminden öne çıkan başlıklar

-HPG’nin efsane komutanlarından Komuta Konseyi Üyesi Atakan Mahir’i, yoldaşları anlattı. HPG’li Fırat Cesur, Mahir’in komuta tarzında yetkiden çok etkiye önem veren komünal bir yaklaşıma sahip olduğunu belirtti. YJA Star Gerillası Sema Gabar ise, “Heval Atakan toplumsal bir kişilikti, yalnızca kendisi değildi" dedi.

-Rojava’da şehit düşen enternasyonalist savaşçılar için uluslararası alanda anarşist hareketlerin mekânı olarak da bilinen İsviçre’nin Saint-İmier kentinde bulunan Mont-Soleil’e fidan dikimi yapılacak.

-Hakkari Belediyesi'nde kayyum döneminden sonra göreve başlayan eşbaşkanlar Cihan Karaman ve Hümeyra Armut, halk için aralıksız çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

-Avrupa Konseyi (AK) önünde 373’üncü haftasına giren Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemini bu hafta Almanya’nın Giessen şehrinden gelen üç Kürdistanlı devam ettiriyor.

-ABD ile Taliban hareketi arasında Katar’ın Doha kentinde sekizinci müzakere turu, anlaşma sağlanmadan sona erdi.

-Yunanistan’ın sağcı hükümeti, son haftalarda artan göçmen akışının “derin endişe” yarattığını belirterek, Avrupa Komisyonu’nu daha adil bir paylaşımda bulunmaya çağırdı.

-ABD’de Kızılderili kadınlara yönelik şiddet ve cinayet olaylarına karşı duyarlılık oluşturmak amacıyla koşan lise öğrencisi Rosalie Fish, yaşanan vahşete karşı herkesin sorumluluğu olduğunu göstermeye çalışıyor.

-ABD yönetimi, ülkede on yıllardır doğadaki canlıları korumayı öngören yasayı etkisiz hale getirirken, birçok canlı türünün yok olacağından endişe ediliyor.