GÜNDEM 13 TEMMUZ 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, “Faşizme karşı mücadele bedelsiz yürütülemez. Faşizm her yerde korkuyla yönetmek ister. Demokrasi güçleri ise korkuyu yenip faşizmin üzerine üzerine gittiğinde faşizm için yenilgi kaçınılmaz olur. AKP-MHP faşizmi güçsüzdür. Demokrasi ittifakı gerçekleşip mücadeleyi yükselttiğinde bu iktidarın sonu yakınlaşacaktır” şeklinde konuştu.

-PKK Merkez Komite Üyesi Cemal Şerik, 38. yıl dönümünde 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu Direnişi’ni ve yansımalarını değerlendirdi.

-Türk devletinin Kobanê’de yaptığı katliamının soykırım saldırılarının bir konsepti olduğuna dikkat çeken İlham Ehmed, "Türkiye Kobanê’nin tamamını işgal etmek istiyor fakat bunu yapamadığı için yer yer bazı öncü kişileri hedef alıyor" dedi.

-Cenga Heftanin’de toprağa ilk serpilenler direnişin hattını belirlediler. Zaferin nasıl geleceğini herkese gösterdiler. Cenga Heftanin bir ayını dolduruyor. Ve yeni başlıyor. İşte sıra Sparta savaş tarzını yürütmede.

-Heftanin’de direniş ve saldırıların olduğu her yerde haber takibi yapan gazeteciler, cepheden yaşananları, gerillaların direnişini, yaşamlarını her gün yeni bir haberle topluma ulaştırıyor.

-Yeni akademik yılı hazırlıklarını sürdüren Rojava Üniversitesi, akademi camiasına destek çağrısında bulundu.

-Holmer İsveç’te Emniyet Genel Müdürü, Rebmann ise Batı Almanya’da Federal Başsavcı’yken Palme cinayetinde hayali bir “Kürt izi” yaratıldı. Kürtler her türlü karalama, kumpas ve yargılamaların kurbanı oldu.

-Polonya’da dün yapılan ikini tur cumhurbaşkanlığı seçimleri başa başa geçti. İlk sonuçlara göre Duda yüzde 50,4 oy alırken, rakibi Trzaskowski yüzde 49,6’da kaldı.