GÜNDEM 14 ŞUBAT 2020

14 Şubat 2020 gündeminden öne çıkan başlıklar

-HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Tecrit kalkmazsa büyük kriz ve darbeler gelir. AKP-MHP, faşizmi uygulayabilmek için tecridi sürdürüyor” dedi. 

-KJK Koordinasyonu, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası 15 Şubat komplosunu kınayarak, “asla kabul etmeyeceklerini” belirtti. KJK, Öcalan için “kadınların hakiki dostu” dedi.

-ÖHD Eş Başkanı Av. Bünyamin Şeker, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecrit politikasının tüm topluma yayıldığını söyleyerek, "Tecridin kırılması toplumun özgürleşmesi ile mümkündür" dedi.

-HPG komutanlarından Dr. Mazlum Dersim, Uluslararası Komplo’nun asla amacına ulaşamayacağını belirterek, bunun için gereken bedelin verileceğini söyledi.

-İran, 21 Şubat günü 290 milletvekili seçmek için sandık başına gidiyor. Kürtler ve muhalifler boykot ediyor.

-Libya'daki iç savaşın boyutlarının yarattığı tehlikeye dikkat çeken Uluslararası Kızılhaç Komitesi (CICR) Başkanı Peter Maurer, büyük bir insanlık dramının yaşanabileceği uyarısında bulundu. 

-Hamas, Hizbullah ve Kudüs Tugaylarının saldırılarını artıracağını iddia eden İsrail ordusu, yoğun bir dron geliştirme ve satın alma programını hayata geçireceğini duyurdu.

-Fransa’nın eski sömürgesi Cezayir’de Sahra Çölü’nde yaptığı nükleer denemelerin üzerinden geçen 60 yılda yaşanan dramların etkisi halen sürüyor.

-Somali, onlarca yıldır tanınmamasına rağmen bağımsızlığını ilan eden Somaliland’da gerçekleşen bir katliamdan ötürü resmen özür diledi.