GÜNDEM 14 EYLÜL 2019

14 Eylül gündeminden öne çıkan başlıklar

GÜNDEM 14 EYLÜL 2019

Kayyumlara karşı Diyarbakır, Van ve Mardin merkezli eylemler takip edilecek.

İstanbul ve Amed’de kayıp yakınlarının eylemleri takip edilecek.

HDP’li Van Büyükşehir Belediyesi’nin gasp edilip kayyum atanmasından sonra Hakkari, Van, Ağrı ve Bitlis ile ilçeleri arasındaki yol kontrolü ve aramalar sıklaştı. Bölge adeta abluka altına alındı.

Avukat İmrek, hazırlanan yeni yargı reformuna dair öncelikli olarak yargı bağımsızlığına dikkat çekerek, TMK ve TCK’daki birçok maddenin kaldırılarak ifade özgürlüğünün garanti alınması gerektiğini söyledi.

Partiler ve belediyelerden sonra İstanbul ‘da bulunan Batman Dernekleri Federasyonu da (BADEF) eşbaşkanlık sistemine geçti. BADEF’in ilk eşbaşkanı Canan Türeli, kadınları eve hapsetmeye çalışan erk zihniyetinin eşbaşkanlık sistemiyle aşılacağını vurguladı

İHD Mardin Şube Başkanı Fevzi Adsız, kayyumun irade gasbı olduğuna ve uluslararası sözleşmelere de aykırı olduğuna dikkat çekti. Adsız, protestoların değil, bunun engellenmesinin suç olduğunu da söyledi.

Mardin'de yaşayan Dağlama Ustası Mehmet Selim Gökçen, sanatın ticaret için yapılamayacağını söyledi. Gökçen, sanatıyla Kürt kültürünü yansıtmaya çalıştığını belirtti.