GÜNDEM 14 EYLÜL 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Kürdistani örgütler, ‘Artık Tecride ve Faşizme ve İşgale Son, Zaman Özgürlüğü Gerçekleştirme Zamanıdır’ hamlesine destek verdiğini duyurdu.

-Kürtlere yönelik ırkçı saldırılardan kaynaklı son 7 yıl içerisinde sadece medyaya yansıyanlar baz alındığında 5 kişi katledilirken, 10'dan fazla kişi ise yaralandı.

-Heftanin direnişinde yer alan YJA-Star gerillalarından Evrim Botan, düşmanın topraklarına girmesine izin vermeyeceklerini belirterek, "Zilanların, Beritanların fedai ruhuyla ve Önder Apo'nun felsefesiyle savaşacağız" dedi.

-Haziran ayı işsizlik oranına %13,4 diyen TÜİK’e karşın DİSK-AR rakamın %28,9 olduğunu açıkladı. Avukat Ahmet Ergin ise hukuken işsiz olan “ücretsiz” izindekilerin bu orana dahil edilmesi gerekirken TÜİK tarafından yapılmadığını söylüyor.

-Gasp edilen HDP’li İpekyolu Belediyesi’ne atanan kayyum, Van’da bulunan tarihi Van Evlerini 'metruk yapılar' diyerek yıktırıyor.

-Almanya’nın en büyük eyaleti NRW’deki yerel seçimleri iktidar partisi CDU kazandı. Sosyal demokratlar ciddi oy kaybederken, Yeşiller oyunu en çok artıran parti oldu. Köln, Düsseldorf ve Dortmund’un belediye başkan seçimleri ise ikinci tura kaldı.