GÜNDEM 14 OCAK 2020

14 Ocak gündeminden öne çıkan başlıklar

-Kuzey Doğu Suriye’de Türk devletinin başlattığı işgal saldırıları ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-15 Şubat Uluslararası Komplosu’nun 21’inci yılında komploya karşı Lüksemburg’dan Strasburg’a kadar birçok halktan devrimcilerin katılımıyla bir uzun yürüyüş düzenlenecek.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için AK önündeki Özgürlük Nöbeti eylemi, 395’inci haftasında da yeni bir grubun katılımıyla devam ediyor.

-Putin ve Erdoğan Libya için ‘ateşkes’ dese de sahada Türkiye’nin avantaj elde etmesi zor. ABD- Rusya çelişkisine bel bağlayan AKP’nin asıl hayali ise Doğu Akdeniz’deki doğalgaz…

-Öcalan’a yönelik gerçekleştirilen uluslararası komplonun yıldönümü öncesinde her yıl geleneksel olarak yapılan uzun yürüyüşün bir kolu Kürt gençleri öncülüğünde bu yıl “Tecride izin verme, Önder Apo ile özgürleş” şiarıyla düzenlenecek.

-Van’daki cezaevlerinde kalan tutsakların yedikleri yemeklerden zehirlendiği, bazı tutsakların ölüm riski olmasına rağmen cezaevi yönetimi tarafından hastaneye götürülmediği ortaya çıktı.

-İstanbul Üniversitesi Sosyal Tesisler Müdürlüğü tarafından çalışmaya devam edecekleri bildirilmesine rağmen tazminatsız işten çıkartılan işçiler, sendikanın yardımıyla olsun ya da olmasın haklarını alana kadar mücadele edeceklerini vurguladı.

-Dün eski gerilla lideri Rodrigo Londono’ya suikast girişimiyle yeniden gündeme gelen Kolombiya’ya çağrıda bulunan Birleşmiş Milletler, onlarcası katledilen FARC gerillalarının ‘daha iyi korunması’ çağrısı yaptı.

-Fransa, radikal İslamcıların saldırılarının arttığı ve ABD’nin varlığını azaltacağını duyurduğu Batı Afrika’daki Barkhane operasyon gücüne yüzlerce ek asker gönderiyor.