GÜNDEM 14 TEMMUZ 2018

14 Temmuz 2018 Haber Merkezi gündemi

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-HPG gerillalarının işgalci Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırılarına karşı başlattığı devrimci hamle ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu direnişçilerinin şehadetleriyle büyük değerler yarattığını belirten KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, şöyle dedi: “Bu büyük devrimciler şehit düştüler, onları kaybettik demek çok doğru olmaz. Bu şehadetleri kaybetmek olarak görmemek gerekiyor. Onları kaybetmedik, onlar kaybolmadı. Onlar varlıklarını daha da etkili hale getirdiler. Böyle değerlendirirsek bu şehitleri gerçekten doğru değerlendirmiş oluruz, doğru anlamlandırmış oluruz.”

-14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu direnişinin üzerinden 37 yıl geçmesine rağmen hala, Kürt halkının direniş ve ulusal kahramanlık eylemi olarak yol göstermeye devam ediyor...

-134’üncüsü Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a adanan dünyanın en büyük işçi festivali olan Durham festivali kapsamında birçok etkinlik düzenlenecek.

-Jin Dergisi’nden, JIN TV’ye 100 yılda, 100’den fazla yayın organı Kürt kadın gazetecilerin düşüncesi ve emeği ile okuyucuya-izleyiciye ulaştı. 30 Haziran’da yayına başlayan JIN TV işte bu miras ile yol alıyor.

-İşgalci Türk devletinin saldırılarına karşı direnen gerillalar, Xakurkê'nin direniş ile tanındığını belirterek, "Xakurkê var oldukça Kandil düşman için hayaldir" diye konuştu.

-Kayıp yakınları her cumartesi olduğu gibi bugün de kayıp yakınlarının akıbetini soracak.

-Kürt gençleri Hollanda’nın Den Haag kentinde Avrupa Gençlik Kültür ve Spor Festivali düzenliyor.