GÜNDEM 15 AĞUSTOS 2018

15 Ağustos 2018 Haber Merkezi gündemi

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-1987’de yayınlanan Bağımsız Kürdistan Yolunda kitabı, Kürdistan’da gerilla deneyiminin başlangıcını anlatıyor. 1980’li yıllardan sonra Kuzey Kürdistan’a geçerek gerillalık yapan ve ilk gerilla komutanları arasında yer alan Mustafa Yöndem (Erdal) ile Mahsun Korkmaz’ın (Egîd) günlükleri ve değerlendirme yazılarından oluşan kitabın 15 Ağustos Atılımı’na ilişkin olan bölümünü derledik…

-AKP’nin ekonomik planına karşın toplumsal ihtiyaçları baz alan bir program sunan HDP, "Krizin faturasını emekçiler ve halk değil, sebep olanlar ödesin" diyor.

-YPG/ YPJ bayraklarına tahammülsüzlükte sınır tanımayan Almanya’nın Bayern eyaleti polisi, YPG bayrakları ile Öcalan’ın posterini bir gösteride açtıkları gerekçesiyle iki Kürt aktvistin evine baskın düzenledi.

-TL'nin değer kaybına bağlı olarak yaşanan kriz, hem pazarcının hem de vatandaşın cebini yakıyor.

-Mültecilere kapılarını sıkı şekilde kapatmaya çalışan federal Alman hükümeti, bu yılın ilk 6 ayında 12 bin 261 kişinin ülkeden sınır dışı edildiğini bildirdi. Bu sınırdışıların 127’si Türkiye’ye gerçekleşti.

-Savaşın en yoğun olduğu dağlarda gerillalardan, kimi resim çiziyor, kimi müzik ile uğraşıyor. Ağustos ayında şehit düşen Rizgar Oramar da müzik ile uğraşıyordu.