GÜNDEM 15 EYLÜL 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Strasbourg’da süren Özgürlük Nöbeti’ni bu hafta TEV-ÇAND üyesi sanatçılar yürütüyor. 

-HDP'li Kemal Peköz, Kürtlere dönük ırkçı saldırılara sert tepki göstererek, "Beklentimiz iktidardan değil. Herkes aklını başına almalı, yüzünü Kürtlere dönmeli, birlikte mücadele etmeli. Yoksa ellerini dizlerine daha çok vurmaları gerekecek" dedi.

-Kürt genci Özkan Tokay'ın Afyon’da ırkçı bir grup tarafından katledilmesine tepkiler sürüyor. HDP MYK üyesi ve Eşbaşkan Yardımcısı Ümit Dede, bu saldırıların hükümetin Kürtlere yönelik yaklaşımından kaynaklandığını söyledi.

-Son günlerde artan ırkçı saldırılara dikkat çeken Sosyolog ve İHD Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Komisyon üyesi Güllistan Yarkın, "Bu cinayetlerin tek nedeni kurbanların Kürt olması ve faillerin ise Kürtleri 'öldürülebilir bedenler' olarak görmesidir" dedi

-Türkiye Cumhuriyeti'nin 100 yıllık kodları değişmedikçe ülkenin çok karanlık bir sürece doğru gideceğini söyleyen DBP Eşbaşkanı Saliha Aydeniz, bu karanlıktan ancak birlikte mücadele ederek çıkabileceklerini söyledi.

-Pamukkale Üniversitesi’nde yaşanan kişiye Özel İlan ile işe alma olayına benzer bir skandal da Van YYÜ’de yaşandı.