GÜNDEM 15 KASIM 2017

15 Kasım 2017 Haber Merkezi gündemi

- Dêra Zor’u özgürleştirmek için başlatılan Cizre Fırtınası Operasyonu ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Strasbourg’da Avrupa Konseyi önünde gerçekleştirilen oturma eylemi takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Strasbourg’daki İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) ile Avrupa Konseyi (AK) önünde 24’üncü gününe girecek olan oturma eylemini dün akşam Avrupa Parlamentosu (AP) üyesi parlamenterler ziyaret ederek, desteklerini sundular.

-İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin savaşta ısrar etmek anlamına geldiğini söyledi.

-HPG komutanlarından Serkeft Çalak, 11 aylık direnişin ardından özgürleştirdikleri Şengal'i bütün işgalcilere karşı savunacaklarını söyledi.

-Seyit Rıza ve arkadaşlarının idam edilişinin yıl dönümü dolayısıyla bir açıklama yapan FEDA, “Kefensiz gömülenlerimizi istiyoruz, unutmadık unutturmayacağız” dedi.

-Avrupa’daki Kürt kadınları, 25 Kasım etkinlikleri kapsamında bir dizi panel de düzenleyecek. 17 Kasım’da başlayacak olan paneller, 26 Kasım’a kadar sürecek.

-Avrupa’da yaşayan Kürdistanlı kadınlar, 25 Kasım’da alanlarda olacak.

-Yunanistan’da 2015 yılından bu yana iktidarda olan ancak AB’nin dayattığı birçok  liberal politikayı kabul eden Syriza iktiadarı, itibar kaybını aşmak için dar gelirlilere milyarlarca euroluk bütçe ayırmayı planlıyor.