GÜNDEM 15 KASIM 2019

15 Kasım gündeminden öne çıkan başlıklar

-Kuzey Doğu Suriye’de Türk devletinin başlattığı işgal saldırıları ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Avrupa başta olmak üzere dünyanın birçok ülke ve kentinde Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal saldırılarını protesto eylemleri takip edilecek.

-25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde alanlara çıkacaklarını söyleyen Roza Kadın Derneği Başkanı Adalet Kaya, "Savaşla topluma empoze edilmeye çalışılan şiddet dili ile örgütlenerek mücadele edebiliriz" dedi.

-İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin DİSK'e bağlı Sosyal-İş Sendikası’nın Toplu Sözleşme taleplerine itiraz etmesi sonucu açılan davada bilirkişi hazırladığı raporla sendikanın Toplu Sözleşme yetkisine sahip olabileceğini teyit etti.

-FEDA: Seyit Rıza ve arkadaşlarının öncü olarak katledilip ardandan direnişi başsız bırakarak soykırım uygulamak bugün de zihniyet olarak işletilmektedir.

-Kuzey-Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi Kadın Konseyi Başkanı Cihan Xidro, “Gerekirse hepimiz silah alırız ama asla Türk devletinin işgalini kabul etmeyiz. Hevrîn Xelef ruhuyla direneceğiz” dedi.

-Gazeteci Aykan Sever, Trump ve Erdoğan görüşmesi sonrası yapılan basın toplantısında sürekli dostluk vurgusu yapılsa da somut bir sonuç çıkmadığını ifade ediyor.

-Özerk Yönetimi Eşbaşkan Yardımcısı Osê’ye göre; bir ‘güvenli bölge’ oluşturulacaksa bile Türk devletinin yer almaması, uluslararası bir gücün denetiminde olması, hava sahasının kapatılması, halka uluslararası teminat verilmesi gerekir.