GÜNDEM 15 TEMMUZ 2018

15 Temmuz 2018 Haber Merkezi gündemi

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-HPG gerillalarının işgalci Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırılarına karşı başlattığı devrimci hamle ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Avukat Raziye Turgut, iki yıllık OHAL boyunca cezaevlerindeki hukuksuzluğun ve tecridin ayyuka çıkmasını, İmralı’da yapılanlarının Türkiye ve Kürdistan geneline yayılması olarak yorumluyor.

-Büyük heyecanla karşılanan JIN TV, klişe medya ezberlerini bozma iddiasında. “Niyetimiz; kadın ile yaşamın kopan bağlarını yeniden kurmak, global kadın ağının örülmesine katkı sunmaktır” diyen” JIN TV Yayın Kurulu Üyesi Berfîn Hêzil, kanalın zamanla kadınların bellek havuzuna dönüştürülebileceğini belirtiyor.

-Yeni çıkan, ‘Maden Bölgelerine ve Ruhsatların Taşınmasına Yönelik Yönetmelik’ önümüzdeki dönemde ekolojik felaketlere neden olabilecek düzenlemeler içeriyor.

-İşgalci Türk devletinin bombardımanı sonucu Kortek köyü ve çevresinde yangın çıktı. Çıkan yangında binlerce ağaç küle dönerken, birçok hayvan da telef oldu.

-Almanya’nın Alzey kentinde belediye meclis üyesi olan Sol Partili politikacı Dilan Düzgün sosyal medya hesaplarında Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle Dalaman havalimanında gözaltına alındı.