Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

GÜNDEM 16 MART 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Bundan 32 yıl önce 5 bini aşkın kişi Saddam rejimi tarafından kimyasal gazlarla vahşice katledildi. Halepçe Katliamı, Enfal harekatı adı altında Kürtleri hedef alan soykırımın bir parçasıydı. Onlarca yıl geçti, bıraktığı yaralar halen kanıyor. 

-HDP Milletvekili Musa Piroğlu, ölüm orucundaki Mustafa Koçak’a zorla müdahale etmenin suç olduğunu vurguladı. Piroğlu, bu yapılanın insanı yaşatma değil, tam tersi devletin insan hayatına doğrudan müdahalesi olduğunu belirtti.

-Irak’ta son günlerde İran’a bağlı Haşdi Şabi grupları ABD üslerine saldırılar başlattı. ABD hava saldırılarıyla karşılık verdi. Gelen bilgiler Irak’ın yeni çatışmalara gebe olduğunu gösteriyor./ANALİZ

-İsveçli vekil Desiree Pethrus, “Erdoğan sığınmacılar sorununu iktidarını korumak için kullanıyor. Aynı zamanda sığınmacıları sınırlara göndererek Avrupa'yı istikrarsızlaştırmak istiyor. Türkiye'deki ekonomi pek iyi bir durumda değil” dedi.

-Erdoğan rejiminin kapılarını açmasıyla Türkiye’nin sınır kapılarında yaşanan mülteci dramı sürürken, Almanya’nın 40 bin mülteciyi kapsayacak bir kabul planından son anda vazgeçtiği ortaya çıktı.

-Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyayı yayılarak pandemiye dönüşen koronavirüs Covid-19’a ilişkin korkunç senaryolar kadar, kurtulmak için de üç senaryo öne sürülüyor.

-Türk iktidarının atadığı kayyım tarafından yönetilen Van Büyükşehir Belediyesi ve Edremit Belediyesi, camileri dezenfekte ederken kiliseler de herhangi bir çalışma yok. Van Kiliseler Derneği Başkanı Vahit Yıldız tepki gösterdi.

-Fransa Sağlık Bakanlığı, Covid-19 vakalarında anti-enflamatuar ilaçların ağırlaştırıcı bir faktör olduğu uyasında bulundu. Ateşli hallerde paracetamol önerildi.