GÜNDEM 17 ŞUBAT 2020

17 Şubat 2020 gündeminden öne çıkan başlıklar

-Sistem içi muhalefetin, temel siyasa sorunlardan ziyade toplumsal sorunlar bazlı propagandayla olası erken seçime hazırlandığını belirten PKK MK Üyesi Şerik, iktidardın ise erken seçime hazır olmadığını söyledi.

-Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından Faik Özgür Erol, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit koşullarına ilişkin, "İmralı tecrit sistemi hem ceza hem de bir yönetim sistemidir. Ortadan kaldırılması gerekiyor" dedi.

-TUHAY-DER Van Şubesi’nden Kinyas Başak, cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerinin tecridi de aşarak işkence boyutuna ulaştığını söyledi.

-Cezayir’de halk isyanı birinci yılını tamamlıyor. 20 yıllık Abdulaziz Buteflika iktidarı düşürülse de, toplumsal hareketin reddettiği siyasi sistem hala yerinde duruyor.

-Irak’ta bir yandan hükümet kurma çalışmaları sürerken, diğer yandan sokaklara çıkan kitleler, eylemcilerden birinin başbakan olmasını istiyor.

-Van Valisinin “Van’da kar temizleme amacıyla 9 milyon harcadık” iddiasının ardından İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de öğretmenlere yüklendi. Öğretmenlerden kar temizlemek için para talep edildi.

-Ukrayna hükümeti, elektronik sayım sonuçlarını açıkladı. Veriler, Ukrayna nüfusunun 30 yıldan daha az bir sürede 15 milyon eksildiğini gösteriyor. Doğu Avrupa’nın başka ülkelerinde de demografik erozyon yaşanıyor.