GÜNDEM 17 AĞUSTOS 2018

17 Ağustos 2018 Haber Merkezi gündemi

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Celle'de bir fabrikada işçiyken 1978'de PKK ile tanıştı. Tam 40 yıl boyunca Kürdistan Özgürlük Hareketi'nin neferi bir Êzidî olarak soluksuz çalıştı. 4 yıldır emek verdiği özerk ve demokratik Êzîdxan'da şahadetine kadar durmadı.

-DAİŞ saldırısından sonra Amed'deki Fidanlık Kampı'na yerleşen ardından kayyumun talimatıyla Midyat'taki AFAD Kampı'na gönderilen 2 bin Êzidî şimdi de Antep'teki kampa yollanıyor.

-Karayolları Genel Müdürlüğü'ne bağlı çalışan 190 taşeron yol işçisi hiçbir gerekçe sunulmadan işten çıkarıldı. İlçede çalışmaların durması ile geriye sadece kilometrelerce bozuk yol, kazılmış çukur ve toz bulutu kaldı.

-Sol Parti’nin soru önerisine yanıt veren Federal Alman hükümeti de Alman istihbaratı gibi “16 Nisan referandumu sırasında Avrupa’daki Hayır Kampanyası PKK tarafından organize edildi” görüşünü dile getirdi.

-Yaz tatili için Türkiye’de bulunan bir Alman vatandaşının tutuklandığı gün Almanya’nın Turizm Bakanı Thomas Bareiss, Almanlara “Tatilinizi Türkiye’de geçirin” çağrısını yaptı.