GÜNDEM 17 EYLÜL 2019

17 Eylül gündeminden öne çıkan başlıklar

-Kayyumlara karşı Amed, Van ve Mardin merkezli eylemler takip edilecek.

-HPG Komutanı Mahir Deniz: Elimizdeki tutukluların aileleri, çocuklarını sağ salim görmek istiyorlarsa gidip AKP-MHP rejiminden ne yaptığını sorsun, çünkü çocuklarını öldürmeye çalışmaktan başka yaptığı hiçbir şey yok.

-Türkiye ve Kürdistan’ın çeşitli kentlerinden gerillaya katılan 47 genç yaptıkları açıklamada, AKP-MHP faşist iktidarın katliamcı-soykırımcı anlayış ve sistemine karşı özgür bir yaşam için direneceklerini belirttiler.

-Fransa’nın Strasburg şehrindeki Avrupa Konseyi (AK) önündeki Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemi, bu hafta Salzgitter’den gelen yeni bir grupla sürdürülüyor.

-Alman Federal Meclisi Türkiye-Suriye sınırı arasında kurulan “güvenli bölge”ye ilişkin bilirkişi raporunu hazırladı. ANF’nin ulaştığı raporda “Federal Hükümet bölgede yaşanan gelişmelere ilişkin tam bir malumata sahip değil” deniliyor.

-Küresel ısınmanın etkilerini azaltacak yenilenebilir enerji kaynaklı elektrik üretiminin önemi her geçen gün artarken, özellikle güneş ve rüzgâr enerjisinin depolanması da üretimin artmasının önünü açacak düzeyde.

-Öz benliğine kavuşma aşkı ve inancı ile mücadele eden Nujin Artos’un en büyük amacı güçlü bir irade, onurlu bir yaşam ve bilinçli bir kadın savaşçı hakikatine ulaştırmaktır.

-YJA Star Gerillası Nalin Piling, babasını şahadetinin 24. yıl dönümünde anarak, "Şehit Piling Tunç, yaşamı boyunca davası için mücadele etti. Keşke babamla aynı saflarda, aynı dönemde mücadele etme imkanım olsaydı" dedi.

-Fransa’da yapılan bir araştırmaya göre halk, çevre ve iklim konularının sosyal alanda yaşanan kriz ile satin alma gücünden çok daha acil çözümler sunulmasından yana.