GÜNDEM 17 KASIM 2019

17 Kasım gündeminden öne çıkan başlıklar

-Kuzey Doğu Suriye’de Türk devletinin başlattığı işgal saldırıları ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Avrupa başta olmak üzere dünyanın birçok ülke ve kentinde Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal saldırılarını protesto eylemleri takip edilecek.

-Süryani Gazeteci-aktivist David Vergili, etnik temizliğin hedefinde Hristiyanların da olduğunu vurgularken halkların kendi kendini yönetebildiği özerk yönetimin korunması gerektiğine dikkat çekti.

-Türk devletinin Kuzey-Doğu Suriye'ye dönük saldırıların sürdüğünü belirten Demokratik Özerk Yönetimi Danışmanı Bedran Çiya, "Bölgede herkes işgale karşı aynı cephede direniyor. İşgal sonlanana kadar da bu direniş sürecek" dedi.

-Almanya’nın Türk devletine NATO üyeliği çerçevesinde ve sadece “başkalarına satmaması” şartıyla verdiği Leopard-2 tankları işgal saldırısında çeteler tarafından kullanılıyor. Tankların toplarını Rheinmetall üretirken, Alman hükümeti suskun.

-HDP’li Hakkari Belediyesi Meclis üyeleri, Hakkari Belediyesi'nin gasp eden kayyumun belediye meclisini feshetmesine tepki göstererek, belediyede alınan kararların ve gelir-giderlerin halktan gizlendiğini söyledi.