GÜNDEM 18 ŞUBAT 2020

18 Şubat 2020 gündeminden öne çıkan başlıklar

-Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, HDP’nin gerçekleştirmesi hayati önemde iki temel çalışmaya yoğunlaşacağını söyledi: Kürt ulusal birliği ve Türkiye’de demokrasi ittifakı.

-Ordu ve Emniyet’teki hakimiyetin yetmeyeceğini düşünen Erdoğan, dostluğu eskiye dayanan Tanrıverdi’nin başında bulunduğu SADAT’ın da önünü açıp paralel kılıcı yaptı.

-Meclis gündemine getirilmesi beklenen 'çocuk istismarcısına evlilik affı' tasarısına tepki gösteren Amed Barosu Çocuk Hakları Merkezi avukatlarından Emin Gün, söz konusu tasarının engellenmesi gerektiğini söyledi. 

-Almanya’daki Kürdistanlı Topluluklar Konfederasyonu (KON-MED), 23 Şubat Pazar günü yapılacak Hamburg eyalet seçimleri için Kürt seçmenleri sandık başına çağırdı. KON-MED, Sol Parti ve adaylarına başarı temennisinde bulundu.

-Hakkari Devlet Hastanesinde kadın doğum servisinde daha önce görev yapan bir doktorun, hastaneye gelen yüzlerce hamile kadını, “ırkçı” bir yaklaşımla çocuklarını aldırmaya sevk ettiği ortaya çıktı.

-Van Ağız Diş Sağlığı Hastanesinde hastalardan tedavi öncesi 250 TL alındığı ortaya çıktı. Bir hastanın başvuruna cevap veren hastane başhekimi yapılanın “hata” olduğunu belirterek, yolsuzluk iddialarını kabul etmedi.

-İki yılda bir küresel çapta en yenileyici ve etkili 40 kadını seçen ATHENA40 oluşumunun bu yılki 40 adayı arasında Güney Kürdistanlı Susan Mohammed Aref de var.

-‘Evren’de yalnız mıyız?’ sorusuna cevap arayan bilim insanları, devasa büyüklükteki onlarca teleskop ile uzayda hayat arayacak.