GÜNDEM 18 MAYIS 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Ferhat Kurtay’ın çizdiği Kürtçe harflerin öyküsü, Kurtay Ailesi’nin acı dolayı hikayesi ve bilinmeyen fotoğrafları…

-HDP Eşbaşkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan, kayyum gasplarına dikkat çekerek, AKP-MHP iktidarının Kürde ait her şeyi yok etmeyi hedeflediğini belirtti.

-9 yıldır savaşta olan Suriye'de şimdi de kapıda ekonomik savaş var. Siyasi gözlemci ve ekonomistlere göre ABD, "ekonomik silahını kullanacak", Rusya ise "bu silahı İran'a yöneltiyor." Çözüm yolu olarak da Özerk Yönetim gösteriliyor.

-Salgın ile birlikte ekonomisi daha da kötüleşen Türkiye, sadece 2 ayda TL’de yüzde 15 değer kaybı yaşadı. AKP iktidarı, umudunu para değişimi olan swap işlemlerine bağladı.

-Koronavirüs salgını ile ezilenler için felaket çağının yaşandığına dikkat çeken HDP vekili Murat Çepni, "İnsanlığın önünde artık sosyalizmden başka bir alternatif kalmamıştır" dedi.

-Gerillanın bir gününe tanıklık ettik. Emek ve kahkaha dolu bir güne. Gerilla emek verdiği her anda yüzünde kahkahalar beliriyor. Gerilla güldüğü zaman gözünün içi parlıyor.

-İzlanda’da yaşayan 103 yaşındaki Helga Gudmundsdóttir, önceki yüzyılda İspanyol gribini atlattıktan sonra bugünlerde ise Covid-19’u yendi.

-Koronavirüs salgınını etkili olduğu Avrupa ülkelerinde ortaya çıkan ve PIMS adı verilen hastalığa yakalanan çocuk sayısı 230’a yükseldi.