GÜNDEM 18 TEMMUZ 2018

18 Temmuz 2018 Haber Merkezi gündemi

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-HPG gerillalarının işgalci Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırılarına karşı başlattığı devrimci hamle ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için 317 haftadır düzenlenen özgürlük nöbetini bu hafta Avrupa’daki insani yardım çalışanları üstlendi.

-Devlet güçleri yıllardır batı da rant, Kürdistan ise operasyon amacıyla ormanları yakıyor. Hewsel Koruma Platformu üyesi Necdet Sezgin, orman yangınlarının kaza sonucu meydana gelmiş gibi gündeme geldiğine dikkat çekti.

-Türk devletinin Efrîn’de Kürtçe ve diğer dinsel gruplara karşı savaş açtığını belirten Almanya’nın uluslararası alanda çalışan STK’larından Tehdit Altındaki Halklar Toplumu (GfbV), bölge halkına tek dil ve tek mezhebin dayatıldığını bildirdi.

-Gasp edilen DBP Edremit Belediye'sini gasp eden ve halka hizmet dışında her türlü çalışmayı yürüten Atıf Çiçekli, şimdi de esnafları fişleyerek dükkanlarını kapattırıyor.

-İran rejiminin bir değişim gerçekleştirmesi gerektiğine değinen PJAK eşbaşkanı Zîlan Vêjîn, "İran demokratikleşmesini sağlayacak esas güç ve dinamik İran halkları ve kadınlardır" dedi.

-Bahar aylarında aileleri ile birlikte yaylaya çıkan çocuklar, doğal yaşamın keyfini çıkarıyor. Reşmallerin önünde oyun oynayan çocuklar, yaylaya ayrı bir güzellik katıyor.

-Önümüzdeki on yıllarda su kıtlığı tehlikesi bulunan İngiltere’de sıcaklar ve kimi yerlerdeki kuraklıklar nedeniyle ciddi su sıkıntısı yaşanacağı duyurulurken, ülkenin kuzeyinde su kullanımına dair yasaklar getirildi.