GÜNDEM 19 ŞUBAT 2018

19 Şubat 2018 Haber Merkezi gündemi

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

Foti Benlisoy: Siyasal iktidarın sahip olanlarla olmayanları popüler-demokratik tınılı kapsayıcı bir hegemonik proje etrafında birleştirebildiği zamanlar geçti; elinde jingoizm ve sopa kaldı…

-Britanya’nın en büyük işçi sendikası Unite the Union’un uluslararası direktörü Simon Dubbins, Efrîn'i işgal girişimine karşı durmaya devam edeceklerini söyledi.

-Tank, top ve savaş uçakları 9 gün boyunca Qestel Cindo'yu vuruyor. Sadece üç savaşçı, bombardıman altında tepeyi savunuyor. Özgür, İmad ve Canfeda. Karşılarında NATO ordusu. Her direniş kendi kahramanını yaratır. Yaratılan her kahramanlık, sadece direnişin değil, o direnişi veren halkın yeniden yazılan tarihinin bir parçası olur.

-Almanya’da bilim insanları, sanatçılar, hukukçular, parti/sendika temsilcileri bir araya gelerek Efrîn için barış ve demokrasi inisiyatif kurdu. Uluslararası camianın Türk devletinin saldırıları karşısında direnen Efrîn için harekete geçmesini talep eden inisiyatif 3 Mart’ta kitlesel bir gösteri düzenleyecek.

-AB Komisyonu’na bağlı Ortak Araştırma Merkezi (JRC) tarafından hazırlanan veri bankasına göre, dünya üzerindeki şehirleşme giderek daha da artarken, megakentlerdeki hava kirliliği oldukça zararlı boyutlara ulaşıyor.

-Yılmaz Güney’i anlatan “The Lagendery of a Ugly King” belgeseli devam eden 68’nci Berlinale’de gösterildi.