GÜNDEM 19 AĞUSTOS 2019

19 Ağustos 2019 gündeminden öne çıkan başlıklar

-Av. Mehdi Özdemir, AİHM’in DGM’leri mahkum eden ve yeniden yargılamanın önünü açan kararıyla ilgili sürecin devam ettiğini, yaklaşık bin 500 kişinin yeniden yargılama beklentisi içinde olduğunu söyledi.

-ABD’nin Türkiye’nin harekât alanını büyük oranda sınırlayıp kendi stratejisine yakınlaştırdığını söyleyen gazeteci Yusuf Karataş, iktidarın asıl hedefinden tamamen vazgeçtiğini söylemenin erken olduğunu belirtti.

-Dünyada takip edilmesi gereken 30 fotoğrafçıdan biri olarak kabul edilen Kanadalı fotoğraf sanatçısı Joey Lawrence 2015 yılından bu yana Kürdistan’da DAİŞ’e karşı verilen mücadelede çektiği fotoğrafları kitaplaştırdı.

-Devletin Iğdır’a ilişkin özel politikaları olduğunu söyleyen HDP Iğdır Milletvekili Habip Eksik, “Devlet Iğdır gençliğini yozlaştırıyor, kendi değerlerinden uzaklaştırıyor. Devletin Iğdır’da politikası uyuşturucu ve fuhuştur” dedi.

-4 Haziran 2007 tarihinde Dersim’de şehit düşen Çiya Amed, Özgür Basın şehitlerinden Halil Dağ’a verdiği röportajda Kürdistan neresi sorusuna, “Sevebileceğin yer neresi ise işte orası Kürdistan’dır” diyor.

-10 Ağustos’ta dünyadan 7,4 milyon kilometre mesafe uzaklıktan geçen dev bir göktaşının en az bir yüzyıl daha dünyaya çarpma ihtimalinin olmadığı tahmin edilirken, esas tehlikeyi 130 metrenin altında çapa sahip göktaşları oluşturuyor.