GÜNDEM 19 KASIM 2019

19 Kasım gündeminden öne çıkan başlıklar

-Kuzey Doğu Suriye’de Türk devletinin başlattığı işgal saldırıları ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Avrupa başta olmak üzere dünyanın birçok ülke ve kentinde Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal saldırılarını protesto eylemleri takip edilecek.

-Cizîr ve Fırat Bölgesi Süryan Metran Moris Hamsih, işgalcilere karşı direnen savaşçıları ve bu uğurda şehit düşenler için dua ettiklerini söyledi.

-Osmanlı'nın kılıçtan geçirdiği Asûrilerin "kılıçtan arta kalan"lardan bir ailenin çocuğuydu, Wîdat. Hakkari dağlarından Til Temir'e, Türk devletinin sürgünü olan Widat, Türk devletinin diğer yüzü DAİŞ saldırıları karşısında son mermisine kadar savaştı...

-Kürt halkının bugüne kadar aralıksız olarak sürdürdüğü en uzun eylem olma özelliğindeki Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemi, bu hafta Almanya’dan gelen bir grup tarafından üstleniliyor.

-Ekonomik krize rağmen, Hakkari'de yıllardır esnaflık yapan Gülşen İhtiyatoğlu, tüm zorluklara rağmen açtığı terzi dükkanıyla aile ekonomisine katkı sunuyor.

-Kürt sanatçıların Rojava direnişi duruşunun çok anlamlı olduğunu belirten Tev-Çand Komitesi Üyesi Dersim Arjin, “Hiçbir Kürt siyasi hareketi, Kürt sanatçıların duruşunu görmezlikten gelemez” dedi.

-Donald Trump’ın başkan seçilmesiyle göçmenlere karşı politikaların her geçen gün sertleştiği ABD’de en az 100 bin çocuğun hapiste ve sınır dışı merkezlerinde tutulduğu tahmin ediliyor.

-Yemen’de Husiler ile Suudi Arabistan destekli Mansur Hadi hükümeti arasındaki çatışmaların sakinleştiği bir dönemde Suudi bandıralı bir petrol tankerine Husiler tarafından el konulduğu duyuruldu.

-Rusya, aileleri DAİŞ çetelerine üyelikten Irak’ta hapiste olan onlarca çocuğun ülkeye geri getirildiğini duyurdu.