GÜNDEM 1 TEMMUZ 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-5 Temmuz 2019’da düzenlenen hava saldırısı sonucunda şehit olan KCK Genel Başkanlık Konseyi üyesi Diyar Xerib’i (Helmet) anan, KCK Genel Başkanlık Konseyi, “Kürt halkının kendi gerçekliğini ve işgalci düşmanın gerçekliğini tanıması için Helmet arkadaş hem ideolojik, eğitim ve akademi çalışması alanında hem de pratik siyasi alanda büyük uğraş veriyordu” dedi.

-Türk devletinin yeni konseptini herkesin görmesi gerektiğini söyleyen Karayılan, “Türk sömürgeciliğinin oyununa gelmeyeceğiz. Hiç kimse de bu oyunlara gelmemeli ve mutlaka planlarını boşa çıkarmalıyız” dedi.

-Türk devletinin işgal saldırılarına karşı Zilan çizgisinde mücadele etmek gerektiğini söyleyen KCK Genel Başkanlık Konseyi Üyesi Sozdar Avesta, "Sadece direniş ve mücadele Kürt halkına başarı getirecektir" dedi.

-AKP'nin yeni Osmanlıcılık projesinin Arap ve Kürt cephesinde nasıl algılandığını değerlendiren gazeteciler, Türk devletinin Kürtleri tasfiye temelinde bir stratejiyle ilerlediğini belirtiyor ve ekliyor: "Ama Ortadoğu'da Kürtsüz hiçbir hesap tutmaz."

-ABD Başkanı Donald Trump‘ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton yazdığı kitabında Türkiye-ABD arasındaki ilişkilere de değinirken, Kuzey ve Doğu Suriye’nin işgali için yapılan pazarlıklara da yer veriyor.

-HPG komutanlarından Haki Armanc, Türk ordusunun Haftanin’de indirme yapabildiği her yerde büyük darbe aldığını, işgal edebildiği tepelerde de kuşatmada olduğunu söyledi.

-Kuzey-Doğu Suriye’de demokratik ulus bilinciyle örülen devrimin etkilerini toplumsal yaşamın her alanında görmek mümkün. Bu alanlardan biri de Qamişlo Sanayi Sitesi.

-Alman hükümet yetkileriyle görüşmeler yapmak için yarın Berlin’e gelecek Türk Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy protestoyla karşılanacak.