GÜNDEM 2 ARALIK 2019

2 Aralık gündeminden öne çıkan başlıklar

-Kuzey Doğu Suriye’de Türk devletinin başlattığı işgal saldırıları ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Avrupa başta olmak üzere dünyanın birçok ülke ve kentinde Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal saldırılarını protesto eylemleri takip edilecek.

-Sur direnişini anlatan Jibo Azadiyê filminin yönetmeni Ersin Çelik hem çekerken hem de çekim sonrası aşamada mümkün olduğunca savaşın ve savaşçının kendi doğasının sınırları içerisinde kaldıklarını söyledi.

-Kürdistan halkının birlik için hazır olduğunu söyleyen DTK Eşbaşkanlık Divanı üyesi Mekiye Güzel, "Kürt halkına karşı nerede bir saldırı olursa Kürdistan'ın 4 parçası tek yürek olup saldırıların karşısında duruyor" dedi.

-"Patriyarkanın çürümüş çarkına isyan var" manşeti ile çıkan Newaya Jin'ın Aralık ayı sayısında, kadınların direnişi öne çıkıyor.

- Sık sık ifade özgürlüğü, tutuklamalar ve yargılamalar ile gündeme gelen gazeteciliğin yasadaki son haklarının da tırpanlandığını ifade eden TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş “artık kanun da yok” diyor.

-Finlandiya'da postane çalışanların ücretlerinin düşürülmesine karşı işçi ve emekçilerin yaygın grevleri hükümeti sarstı.