GÜNDEM 20 MART 2018

20 Mart 2018 Haber Merkezi gündemi

-PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, Efrîn’i işgal etmekten sevinç duyanların Ankara’yı kaybedeceğini söyledi. Kalkan, Bakûr devriminin yolda olduğunu kaydetti.

-Türk devletinin soykırım ve işgal saldırılarından dolayı Şehba bölgesine göç eden Efrînliler zor şartlarda mayınlı arazilerde yeni bir yaşam kurmaya çalışırken, intikam yeminleri ediyor.

-YJA-STAR gerillaları, Newroz ateşinin coşkusu ile Efrin direnişini büyüteceklerini söyledi.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için AK önünde düzenlenen özgürlük nöbeti, 300'üncü haftasında.

-HDP milletvekili Erdal Ataş, Türkiye’nin ÖSO çeteleriyle Efrîn kent merkezini işgal etmesinin bir başarı değil bir zayıflık göstergesi olduğunu vurguladı.

-Dünya basını Efrin'deki işgale karşı yeni aşamaya geçen Çağın Direnişi'ndeki son durumu ve türkiye'nin çeteleriyle yapmak istediklerini tartışmaya devam ediyor.

-Cumartesi günü Hannover’de onbinlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen Newroz kutlamasında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğrafını açtığı gerekçesiyle polis, Alman parlamenter Diether Dehm hakkında soruşturma başlattı.

-Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) 21 Mart Newroz bayramı vesilesiyle yayınladığı bir mesajda, bu Newroz’la birlikte en büyük görevin “düşmanı Efrîn’den çıkarmak” olduğunu kaydetti.

-ABD Savunma Bakanlığı, Efrin’deki işgalle yaşananların kendilerini endişelendirdiğini vurgularken, Minbic’e saldırı tehditlerine karşı ‘Tüm taraflar ABD askerlerinin orada olduğunu biliyor ve çatışmasızlık halinin sağlanması için tüm tedbirleri alacağız” diye uyardı.

-Fransız Dışişleri Bakanlığı'nın medya organlarından Efrin ve Doğu Guta'ya muhabir göndermemelerine yönelik yazdığı not tartışma konusu oldu.

-Avrupa Konseyi'ne göre, devlet başkanlarının süresiz seçilmelerine olanak sağlamak demokrasi açısından bir gerilemeyi ifade ediyor.

-Fransa’da hükümetin geçtiğimiz aydan bu yana müzakere ettiği Korsika’nın yeni statüsüne ilişkin önerileri Korsikalı temsilcilerce ‘hayal kırıklığı’ olarak nitelendirildi.

-Kentler yeni biçimler kazanıyor. Norveç yakında dünyanın en kalıcı kentine sahip olmayı umuyor.