GÜNDEM 21 MAYIS 2018

21 Mayıs 2018 Haber Merkezi gündemi

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-İşgalci Türk ordusunun Efrîn'e yönelik düzenlediği saldırılarla ilgili gelişmeler takip edilecek.

-HPG gerillalarının işgalci Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırılarına karşı başlattığı devrimci hamle ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-24 Haziran seçimi ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Kobanê savaşından bu yana DAİŞ'e karşı geliştirilen tüm hamlelerde yer alan Dr. Akif Kobanê, Hipokrat yeminine bağlı doktorları ve yardım kuruluşlarını Kuzey Suriye halkıyla dayanışmaya çağırdı.

-Hewsel Bahçeleri'nde bulunan sebze tarlalarında çalışan kadın işçiler ailelerini geçindirmek zorunda olduklarını ama emeklerinin karşılığını alamadıklarını ifade etti.

-DBP’li belediyelerin 94’üne kayyum atandı. Eşbaşkanlarının yüzde 90’ı gözaltına alındı. 56 eşbaşkan rehin tutuluyor. Kayyumlar, yeniden Türkleştirmenin aparatları oldu.

-Geçtiğimiz ay yeni liderini ve yönetimini seçen Alman sosyal demokratlar son anketlere göre hala oy kaybediyor. Oy oranı yüzde 17’ye düşen SPD’nin yönetiminde “çatlak sesler” yeniden gelmeye başladı.

-Almanya’nın başkenti Berlin’de kira artışını ve emlak piyasasını protesto etmek amacıyla bir grup aktivist boş olmasına rağmen kiraya verilmeyen binaları işgal etti.