GÜNDEM 21 OCAK 2020

21 Ocak gündeminden öne çıkan başlıklar

-Kuzey Doğu Suriye’de Türk devletinin başlattığı işgal saldırıları ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, parçalanmış Kürdistan ve farklı siyasal duruşların yarattığı zorluklara rağmen ulusal birliğin mümkün ve şart olduğunu söyledi.

-Hasta tutsaklar konunun sağlık, hukuki ve politik bir mesele olduğunu söyleyen Av. Gulan Çağın Kaleli, öncelikle 6411 sayılı yasadaki şerhin kaldırılması gerektiğini, sağlık hakkının esas alınması gerektiğini söyledi.

-Libya konferansı için önceki gün Berlin’e gelen Erdoğan’ın korumalarının sivil itaatsizlik eylemi yapan kadın bir aktiviste saldırdığı ortaya çıktı.

-Yahudi Soykırımı’nın sembollerinden Auschwitz’in kurtarılışının 75’inci yılı ABD, Rusya ve Fransa’nın da aralarında olduğu onlarca ülkenin yöneticilerinin katılımıyla anılacak.

-Batılı istihbarat örgütleri de DAİŞ çetelerinin öldürülen elebaşı Bağdadi’nin yerine Êzidî katliamındaki rolüyle bilinen Emir Muhammed Abdülrahman El Mevla’nın getirildiğini düşünüyor.

-Libya’ya gönderilen Türk devletine bağlı Suriyeli çeteler silahlarını bırakarak AB’ye sığınıyor. Şimdiye kadar en az 17 çete üyesinin İtalya’ya ulaştığı öğrenildi.

-UNICEF tarafından yayınlanan son rapora göre, dünya üzerindeki yoksul hanelerin üçte birinde kız çocukları hiç okul yüzü göremiyor.

-Irak’ın başkenti Bağdat’taki Yeşil Bölge’ye yönelik saldırıda çok sayıda roketin Amerikan büyükelçiliği yakınına düştüğü duyuruldu.

-Fransa’da Irak ve Suriye’den yönetildiği varsayılan bir saldırı projesinin boşa çıkarıldığı iddia edildi.