GÜNDEM 21 TEMMUZ 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Avrupa Konseyi (AK) önündeki Özgürlük Nöbeti’ni devralan şehit aileleri, Öcalan’a yönelik tecride karşı Avrupa kurumlarının rolünü oynamaları çağrısı yaptılar.

-Türk devletinin Heftanin'e yönelik işgal saldırılarını değerlendiren YJA Star Merkez Karargah Komutanı Zozan Çewlik, "Türk devleti teknik olmadan bir adım dahi atamıyor" dedi.

-Bir yiğit yatıyor şimdi dağların göğsünde. Adı Goran. Kahramanca savaşan Goran. Goran’ı en son gördüğümde şöyle demişti: "Sevginin, özgürlüğün ve Kürdün anlamı beni PKK'ye getiren en temel sebepler."

-Evlehe köyünde kalan ve evi bombalanan bir anne, Türk devletine şu sözlerle tepki gösteriyor: Türk devleti yıllardır buraları bombalıyor, burası bizim topraklarımız. Biz değil onlar gidecek bu topraklardan.

-TCK 103’teki düzenleme ile çocuk istismarının önü açılmaya çalışılırken var olan sistem çocuğu korumayan, istismara zemin hazırlayan bir biçimde uygulamayı sürdürüyor.

-Van'da kayyum protestoları sırasında polis işkencesine maruz kalan şizofreni hastası Fırat Koç'a ilişkin iddianame tamamladı. İddianamede Koç'un örgüt adına suç işlediği belirtilerek, cezalandırılması talep edildi.

-DAİŞ yandaşlarının YPG/QSD’nin elindeki çete üyelerini kurtarmak için “Eve's Help Club” adıyla Avusturya’da bir yardım kuruluşu kurdukları ortaya çıktı.

-Avrupa Kürt gençlik örgütleri TCŞ ve TEKO-JIN, "Bi hev re serhildan-Birlikte başkaldır” şiarıyla yeni bir hamle başlattı.

-ABD’de yapılan bir araştırma, hastanelerde ameliyat edildikten sonra siyahi çocukların ölüm oranlarının beyazlara oranla 3,5 kat daha fazla olduğunu gösteriyor.

-AB’nin içinde bulunduğu ekonomik krizden çıkış için önerilen tartışmalı kurtarma planı üzerindeki müzakereler 4 gündür sürerken, birlik tarihinde müzakere rekoru kırıldı.

-Polisin ırkçı ve dışlayıcı pratiklerinin araştırılmasına karşı çıkan Alman İçişleri Bakanı, bunun yerine ‘polise yönelik şiddete’ dair araştırma talebinde bulunuyor.