GÜNDEM 22 AĞUSTOS 2018

22 Ağustos 2018 Haber Merkezi gündemi

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kuzey Suriye’de DAİŞ’e karşı gerçekleştirilen operasyon ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

-Türk ordusunun saldırılarına karşı Xakurkê'de irade savaşı verildiğini belirten YJA-Star gerillaları, "Xakurkê direniş mevzilerinde Beritan'ın savaşçıları var" dedi.

-Böbreği Kim yedi? kitabında Kürtlerin yaşadıklarını mizahi bir dille 33 öyküde toplayan Özgür Amed, öykülerin bir direniş olduğunu belirterek, "İlham kaynağım kişisel trajedilerimdir" dedi.

-Geçtiğimiz yıllara nazaran Almanya-Türkiye arasında silah ticareti azalırken, yeni Merkel hükümetinin iş başı yaptığı 14 Mart’tan Haziran ayının sonuna kadar Ankara rejimiyle toplam yaklaşık yarım milyon Euro değerinde 4 silah anlaşması yaptığı ortaya çıktı.

-Vicdani retçi ve barış aktivisti olan Yannis Yaylalı, Osmanlı zamanında Pontusluların, bugün de Kürtlerin soykırımdan geçirildiğini belirterek, "Biz sabah kahvaltısı olduysak Kürtler de öğle yemeği oldu" dedi.

-Dünyada 1 milyarı aşkın insan özellikle de sanayileşmiş tüketimci ülkelerin yol açtığı nedenlerden dolayı yoksulluktan kurtulamazken, gelişmiş ülkelerin kalkınma yardımı vaatlerinde onlarca yıldır istenilen düzeye gelinemedi.

-Alman araştırmacı Jacob Schewe, Hindistan’ın Kerala eyaletinde 410 kişinin ölümüne ve bir milyona yakın kişinin yerlerinden olmasına sebep olan şiddetli muson yağmurlarının iklim değişikliği ile bağlantılı olduğuna dikkat çekti.