GÜNDEM 22 EKİM 2019

22 Ekim gündeminden öne çıkan başlıklar

-Kuzey Doğu Suriye’de Türk devletinin başlattığı işgal saldırıları ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Avrupa başta olmak üzere dünyanın birçok ülke ve kentinde Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal saldırılarını protesto eylemleri takip edilecek.

-Öcalan'a yönelik tecride ilişkin konuşan Avukat Cemile Turhallı Balsak, savaşa karşı barışı savunan Öcalan'ın fikirlerinin toplum üzerinde büyük bir etkisi olduğunu söyledi.

-Fransa’nın Strasburg şehrinde 383’üncü haftasına giren Öcalan’a Özgürlük Nöbetini, bu hafta Almanya’nın başkenti Berlin’den gelen bir grup yürütüyor.

-Türk devletinin Rojava'ya yönelik işgal saldırıları 23 Ekim'de Brüksel'de merkezi bir yürüyüşle protesto edilecek. Yürüyüşe ilişkin KCDK-E tarafından yapılan açıklamada, "İşgalciler Rojava'dan çıkana kadar direnişimiz sürecek" denildi.

-Türk devletinin Rojava'ya yönelik işgal saldırılarında bir çok savaş suçu işlediğine dikkat çeken TEV-DEM Yürütme Kurulu Üyesi Foza Yusif, "Beyaz fosfor ve napalm kullanılmış, buna yönelik dosyalar hazırlandı ve komisyonlar kuruldu" dedi.

-İnançların bir arada yaşadığı Serêkaniyê’de çetelerin 2013’te mayınlayıp tahrip ettiği Süryani kilisesi yine cemaatsiz kaldı.

-Türk devletinin Kuzey-Doğu Suriye’ye yönelik işgal saldırılarının durdurulması için Avrupa Birliği’nden ilk yaptırım kararı geldi. Avrupa Yatırım Bankası Ankara’ya kredi akışını durdurdu.

-Türk devletinin Kuzey-Doğu Suriye halklarına Ermenilere yaptığı gibi soykırım uygulamak istediğini belirten Hesekêli Ermenilerden Hovsep Sarkis "Dünya ülkeleri yanlışından dönsün, bu katliamı durdursun" dedi.

-Kürdistan gerillasının sinema çalışmalarından olan Berfin filminin prömiyeri 10’uncusu düzenlenen Hamburg Kürt Film Festivali’nde yapacak.