GÜNDEM 23 AĞUSTOS 2019

23 Ağustos 2019 gündeminden öne çıkan başlıklar

-Amed, Van ve Mardin belediyelerinin AKP/MHP iktidarı tarafından gasp edilmesi ardından düzenlenen protesto eylemleri takip edilecek.

-PYD Batı Bölgesi üyeleri Eli Omar, uluslararası güçler ve kurumların da Erdoğan hükümetine artık bir sınır koyması gerektiğini belirterek, “Atık hadleri bildirilmeli. Erdoğan her aklına esene yapmamalıdır” dedi.

-HDP’li belediyelere kayyum atanması karşısında Alman hükümetinin sessizliğini “tek kelimeyle rezalet” sözleriyle eleştiren Sol Parti Eş Başkanı Katja Kipping, Berlin’deki Türk büyükelçisinin dışişleri bakanlığına çağrılmasını istedi.

-KON-MED, Cumartesi günün Almanya'nın birçok farklı kentinde Amed, Mardin ve Van büyükşehir belediyelerinin gasp edilmesinin protesto edileceği miting ve yürüyüşlere katılım çağrısında bulundu.

-HAKİM Koordinatörü Burak Özgüner, Muğla’daki orman yangını için devletin tüm imkanları seferber edilirken Cudi’de itfaiye ekibi gönderilmediğini belirterek, bütüncül tepki gösterilmesi gerektiğini söyledi.

-Akdeniz’de mültecileri boğulmaktan kurtardığı için İtalya’da yargılanan Alman kadın kaptan Pia Klemp, Paris belediyesinin vermek istediği “fahri hemşerilik” nişanını “Madalyalarınıza ihtiyacım yok” diyerek ret etti.

-Savaşçı kişiliği, mütevazi duruşu, coşkulu ruhuyla gerilla arkadaşlarının gönlünde kalıcı bir iz bırakan Didar Andok, 1 Mayıs 2019 günü Amed'de şehitler kervanına katılır.

-Dünyanın akciğerleri’ olarak adlandırılan ve yüz milyarlarca ton karbondioksitin salınımını engelleyen Amazon Ormanları’nda 15 gündür durdurulamayan yangınlar uluslararası toplumda ciddi endişelere yol açıyor.